sâmbătă, decembrie 2, 2023

PSD: Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat pentru Programul IMM Invest Plus

Must Read

O inițiativă marca PSD, de mare importanță pentru economie, primește undă verde de la Bruxelles. Programul IMM INVEST PLUS intră-n linie dreaptă, de astăzi(luni, 12 septembrie, n.r.) încep înscrierile pe platforma www.imminvest.ro. Artizanul acestui program de anvergură este Ministerul Finanțelor, care în pofida marilor crize ale momentului, a reușit să mobilizeze și să asigure sprijin IMM-urilor de 4 miliarde de euro, garanții de stat și granturi pentru investiții.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: „Această schemă de ajutor de stat va permite păstrarea locurilor de muncă, va asigura viabilitatea şi va contribui la dezvoltarea activităţii IMM-urilor şi a întreprinderilor beneficiare cu capitalizare de piaţă medie.”

Antreprenorii pot accesa Programul IMM Invest Plus prin  componentele sale: IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest.

Schema de ajutor de stat poate fi accesată până la finalul anului. Maximul finanțărilor asigurate este 10 milioane lei pentru proiectele de investiţii/beneficiar şi de maximum 5 milioane pentru capital de lucru.

IMM-urile au fost și vor rămâne o prioritate a PSD și nu doar declarativ, după cum o arată și anvergura acestui program.

Cele 800.000 de întreprinderi și IMM-uri reprezintă un veritabil motor economic național; asigură 48% din cifra de afaceri la nivel național și 66% din profit. PSD face tot ce se poate, într-o logică economică sănătoasă, pentru a le menține și stimula dezvoltarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This