duminică, mai 28, 2023

Dezbateri la Prefectura Giurgiu pe tema Zilei Naţionale de Curăţenie 2022

Must Read

Conducerea Instituției Prefectului – județul Giurgiu, la inițiativa Asociației ”Prietenii de lângă tine” Giurgiu, a organizat luni, 12 septembrie a.c., o conferință de presă dedicată importanței și posibilităților de valorificare a Zilei de Curățenie Națională 2022 în județul Giurgiu.

Pentru că problema deșeurilor menajere afectează întreaga comunitate și necesită implicare din partea tuturor cetățenilor, la conferință au participat și directorii mai multor instituții publice deconcentrate cu atribuții atât directe, cât și indirecte în domeniul protecției mediului, care și-au manifestat susținerea și implicarea activă în acest proiect.

Proiectul “Ziua de Curățenie Națională 2022”, derulat de Asociația “Let’s Do It, Romania!” în parteneriat cu Asociația ”Prietenii de lângă tine”, în calitate de organizator județean, se va desfășura la data de 17 septembrie 2022, când se dorește mobilizarea voluntarilor din toată lumea pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului într-o singură zi.

“Ziua de Curățenie Națională” este un proiect inițiat în Estonia încă din anul 2008, care, în cele opt ediții desfășurate începând cu anul 2010, a reușit să mobilizeze aproximativ 2.100.000 de voluntari, dintre care 850.000 sunt tineri, 400 de companii și 1.900 de primării, cu ajutorul cărora au fost strânse 25.000 de tone de deșeuri. În anul, 2022 se dorește continuarea realizării proiectului, în context global, în peste 190 de țări, sub numele “World Cleanup Day”. În România, se dorește mobilizarea a 100.000 de cetățeni, participanți în cadrul proiectului, în special elevi și cadre didactice, cu scopul creșterii responsabilității acestora asupra mediului, întrucât proiectul are un puternic caracter educativ.

La nivelul județului Giurgiu se dorește implicarea cât mai multor voluntari în acțiunea de ecologizare, inclusiv a primarilor, care au fost invitați să mobilizeze în număr cât mai mare cetățenii localităților pe care le păstoresc, deoarece fiecare pas mic contribuie la clădirea unei societăți civilizate, capabile să asigure generațiilor viitoare un mediu înconjurător plăcut privirii și drag sufletului.

În același timp, foarte importantă este prevenirea faptelor de natură să pericliteze mediul înconjurător, de aceea Instituția Prefectului – județul Giurgiu adresează un apel către cetățeni să dovedească bun-simț și spirit civic, pentru a păstra mediul înconjurător așa cum ne-a fost dăruit – curat, sănătos și frumos.
”Niciodată nu este prea târziu să transformăm răul în bine, obiceiurile greșite în obiceiuri corecte și benefice tuturor, iar schimbarea pe care toți o așteptăm presupune ca fiecare să dăruiască ce are mai frumos în suflet”, este mesajul transmis de prefectul județului Giurgiu, doamna Florentina Stănculescu.
În a doua parte a conferinței de presă, la solicitarea jurnaliștilor prezenți, au fost abordate și alte subiecte de interes pentru comunitate, cum ar fi controalele efectuate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu la operatorii economici și proiectul de reabilitare al clădirii fostei Prefecturi din municipiul Giurgiu.
Întreaga conferință de presă poate fi vizionată accesând materialul video de mai jos: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=620202636157607

Comunicat de presă Prefectura Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GIURGIU: Cod galben de ploi și descărcări electrice, până la ora 23:00

Astăzi, între orele 12:00-23:00, județul Giurgiu se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică...

More Articles Like This