sâmbătă, iunie 22, 2024

Deputat Marian Mina: „Doar reglementarea pieţei energiei poate opri sarabanda scumpirilor!”

Must Read

„Doar REGLEMENTAREA pieţei energiei poate opri sarabanda scumpirilor! #PSD susţine, în continuare, că aceasta este măsura ce trebuie luată, pe o durată limitată, ca să avem stabilitate, predictibilitate şi suportabilitate – în condiții de profit decent, pentru toți operatorii de pe întreg lanțul, de la producător și până la consumator.

? Din păcate, prețul energiei continuă să crească, prognozele nu sunt deloc optimiste, iar România are deja unul dintre cele mai scumpe pachete de sprijin din Uniunea Europeană. Ca atare, considerăm că menţinerea actualei scheme de plafonare/compensare va fi imposibilă.

◾️ PSD nu vrea nicio schemă mai mică, în sensul reducerii numărului de kW care să fie subvenționați, ci noi am susţinut tot timpul reglementarea pieţei energiei.

? Totodată, cerem imperativ ministrului Energiei să comunice public cât costă compensarea energiei pe luna aprilie!

Fără această informație esențială, este lipsită de sens orice discuție în spațiul public despre “zecile de miliarde de lei” de care ministerul Energiei “ar avea nevoie” pentru plata compensațiilor la energie și pe care ministerul Finanțelor “ar refuza să le asigure”.

◾️ Până în prezent, Ministerul Energiei a plătit compensații la energie cu o valoare totală de 1,8 miliarde de lei, pentru intervalul noiembrie 2021- martie 2022. Iar din 5,35 miliarde de lei- bugetul total alocat pentru acest an- până în luna iunie, a reușit să consume doar 1,37 de miliarde de lei. Mai exact: pentru primul semestru 2022 execuția bugetară este de 26%.

? În aceste condiții, este evident că bugetul rămas, la care se adaugă și cele 2,5 miliarde de lei primite la rectificarea bugetară, asigură ministerului Energiei resursele necesare pentru a-și onora obligațiile asumate, inclusiv în privința compensărilor la energie.

Orice solicitare de finanțare suplimentară trebuie să fie dublată, potrivit legii, de documente justificative”- preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This