duminică, iunie 16, 2024

Deputat Marian Mina: „Ministerul Familiei a majorat sumele pentru copiii din plasament şi din centre rezidenţiale”

Must Read

„Peste 45.000 de copii au fost uitaţi, în ultimii 8 ani, de către cei care au condus #România în perioada menţionată.

Acum, Ministerul Familiei a decis să majoreze substanţial sumele pentru copiii din plasament şi din centrele rezidenţiale. Astfel, cheltuielile individuale ale copiilor din centrele rezidențiale au fost majorate de peste 5 ori, iar alocaţia pentru plasament a crescut cu 40%.

Ministerul Familiei a hotărât ca pentru cei 10.000 de copii din centrele rezidențiale, sumele lunare pentru cheltuielile individuale să crească de la 28 de lei la 150 de lei. Iar pentru haine, încălțăminte, materiale sanitare, manuale și jucării aceşti copii vor primi anual o sumă cuprinsă între 580 lei și 1.338 lei.

De asemenea, pentru cei 35.000 de copii în plasament la asistenții maternali, la rude sau la alte persoane, alocația de plasament va crește de la 630 la 950 lei/lună, pentru copiii fără dizabilități, și de la 945 la 1.425 lei/lună pentru copiii cu dizabilități”- declaraţie preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

FOTO/VIDEO: Intervențiile pompierilor giurgiuveni, pe timpul și după codul roșu și portocaliu de vreme severă

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune...

More Articles Like This