vineri, aprilie 19, 2024

După 2 ani de administraţie liberală: Judeţul Giurgiu, PENULTIMUL loc pe ţară, după rezultatele de la Bacalaureat. Rezultatele sunt mult mai PROASTE decât anul trecut

Must Read

Ne-am amintit că, anul trecut, pe vremea asta, deputata PNL-istă Gabriela Horga(de Giurgiu, dar din alt judeţ) îşi posta diploma de Bacalaureat pe Facebook, cu scopul de a da un exemplu personal despre cum se face… Am scris la momentul respectiv, vă invităm să recitiţi AICI: https://giurgiu-net.ro/daca-tacea-pnl-ista-horga-premianta-ramanea-multumim-pentru-sfaturi-dar-de-ce-nu-le-ati-aplicat-in-dambovita/

Tot domniţa cu pricina urechea PSD-ul, aruncând vina în curtea lor, spunând că „PSD a condus ani de zile acest judeţ” bla-bla. Sigur, Horga a omis să menţioneze că judeţul fusese condus şi mai mulţi ani de PNL, înainte de PSD. N-aveam pretenţii, oricum.

În fine.

Mai scria atunci domniţa aşa: „Sistemul de învățământ la nivel județean are nevoie de o reformă profundă, astfel încât să nu mai ocupăm ultimele locuri”.

Mamă, da’ ce reformă aţi făcut! Ne-aţi reclădit pe toţi, nu alta!

A mai trecut un an de administraţie liberală, la Giurgiu, şi viitorul multor tineri arată precum oraşul şi judeţul: întunecat, prăfuit şi fără speranţă. Ministrul Educaţiei e PNL, avem şef liberal la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi foarte mulţi directori de unităţi de învăţământ, numiţi politic de PNL.

Ce-am făcut la Bacalaureat? DEZASTRU! Am rămas pe penultimul loc, după rezultate, la nivel naţional. Şi, mai grav decât atât, rezultatele sunt şi mai slabe decât în 2021. Cu 12 procente. Grav de tot.

Anul acesta, rata de promovare este de 55,4%, iar anul trecut a fost de 67,8%.

Aceasta, în condiţiile în care, la nivel naţional, înregistrăm cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani.

Însuşi ministrul Cîmpeanu a anunţat, azi, că motivul pentru care s-a înregistrat o aşa rată bună este acela că materia de examen a fost simplificată. Mai exact, a spus el, rezultatele bune au venit şi ca urmare a eliminării conţinutului care a fost predat în perioada în care școlile au fost închise, în contextul epidemiei de COVID.

Deci, ce s-a întâmplat la Giurgiu??

Ne amintim şi că acelaşi IŞJ a oferit meditaţii gratuite elevilor de-a XII-a… Chestie în premieră la nivel national, contestabilă, de altfel, având în vedere că Inspectoratul n-are competenţe de genul. Dar am zis, hai, că o fi de bine, până la urmă. Fac şi ei ceva pentru tinerii noştri. Dincolo de partea politică, având în vedere că cei mai mulţi au împlinit anul ăsta 18 ani, deci sunt majori şi buni de vot. Lasă, am zis, să fie bine, să nu fie rău!

Cum le-a ieşit? Mai rău decât anul trecut şi cel mai rău din România, după llfov.

În condiţiile astea, n-ar trebui să vedem şi noi o DEMISIE, o DEMITERE, ceva? Să-şi asume cineva scăderea asta, rezultatele astea! Lăsaţi pandemia, că v-a zis Cîmpeanu că nu ţine! Dac-o daţi, totuşi, pe pandemie, înseamnă că recunoaşteţi că aţi gestionat extrem de defectuos situaţia învăţământului, la Giurgiu, în ultimii 2 ani. Recunoaşteţi?

Şi NU mai puteţi da vina pe PSD, gata, s-a dus placa, s-a spart de mult!

Hai, doamna Horga, postaţi anul ăsta carnetul de note din clasele I-IV? Poate merge aşa…

Aveţi demnitatea să îi urecheaţi şi pe colegii dvs.? Că iar v-au făcut de râs.

Mai rău decât în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This