Nimeni, nimic. Pesemne, nebăgată în seamă… satisfăcător, deputatul PNL(de Giurgiu) Gabriela Horga se trezeşte vorbind din nou, de această dată dându-şi cu părerea despre sistemul de învăţământ giurgiuvean. Vorba unui prieten, când domniţa cu pricina, cel mai probabil, foloseşte Waze-ul ca să ajungă la Giurgiu, cum dracului de a ajuns mare expert în educaţia locală?

Ştiţi când vor oamenii să-şi pună o poză pe Facebook fără „motiv” şi cum aleg, de regulă, vreun citat filosofic menit să dea un sens, cumva, postării pozei? E, aşa şi domniţa Horga pare că nu ştia cum să justifice publicarea diplomei de Bacalaureat şi s-a apucat să dea vina TOT pe PSD pentru dezastrul de anul acesta înregistrat, în judeţul nostru, la examenul de Bacalaureat.

Doamne apără şi păzeşte!

Domniţă dragă, bravo pentru note, foarte mişto, păcat că n-au fost suficiente ca să vă remarcaţi la dumneavoastră în judeţ cu acestea. Chiar aşa, de ce n-aţi candidat la Dâmboviţa ca să puteţi face ceva pentru sistemul de educaţie de acolo? Cu ce v-au greşit giurgiuvenii? Că, din câte ştim, constănţenii au scăpat de „bucurie” în 2016, când vă fâţâiaţi şi pe acolo, poate-poate.

“Ani de zile PSD a condus acest județ dar social-democrații au asistat pasivi la faptul că județul avea, an de an, una dintre cele mai scăzute rate de promovabilitate din țară”, zice domniţa PNL-istă.

Aşa ceva! Cât de proşti îi credeţi pe giurgiuveni? Dacă vreţi să rămânem în logica dvs., apăi PNL a condus judeţul ăsta 8 ani, başca 16- municipiul. A fost vreodată Giurgiu mai sus de locul 3 din coadă pe vremea liberalilor şi am ratat noi vestea bună??? Şi apoi, de aproape 2 ani( DE DOI ANI!) sunteţi la Putere. Ce-aţi făcut, fraţilor, concret pentru sistemul de educaţie giurgiuvean, în afară de a vă pune şef la Inspectoratul Şcolar şi de a schimba directorii şcolilor cu PNL-işti supuşi?

La inițiativa președintelui #PNL Giurgiu, Dan Motreanu, noi am demarat și un proiect micuț, dar le care îl vom extinde în tot județul, mai ales că a fost un real succes prin modul în care colega mea, Alina Meclea, împreună cu doamna profesoară Coada Monica l-au implementat și au organizat pentru absolvenții claselor a XII-a din Giurgiu sesiuni de recapitulare a materiei și de explicații suplimentare, la limba română și matematică”, mai spune tanti Gabi.

Exact. A fost un proiect atât de micuţ, încât nici nu s-a simţit. Că tot la coada clasamentului a fost judeţul Giurgiu, la Bac 2021, cu toate meditaţiile voastre. Locul III de jos, să trăiască PNL-u’!

Dacă v-aţi fi concentrat pe măsuri concrete în şcoli, cu toate pârghiile şi cu toţi directorii voştri, dacă v-ar fi preocupat pe bune să faceţi reformă în sistem, la Giurgiu, în 2 ani se vedea ceva. S-a văzut un drac. Noroc că aveţi dvs. note mari la Bacul din 2004, că altfel murea Giurgiu de ruşine cu notele alor săi, zău.

Din fondurile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vom avea și o alocare record pentru educație se 3,6 miliarde de euro, aproape 12% din totalul fondurilor, printre reforme fiind incluse dezvoltarea unui sistem de educaţie timpurie incluziv şi de calitate, bacalaureat reformat, iar ca investiţii 1.800 de microbuze verzi pentru transportul elevilor, 75.000 de săli de clasă dotate cu mobilier, 20.000 de locuri de recreere şi lectură, 20.000 de locuri de cazare nou create în campusuri universitare”, scrie aceeaşi Horga.

Bine, bine, dar pentru Giurgiu vreo firimitură, ceva? Că n-am auzit de vreun proiect prin PNRR şi pentru şcolile noastre. Şi apoi, până implementaţi voi proiectele din PNRR, copiii noştri vor avea nepoţi… Pariu?

Trebuie îmbunătățit învățământul românesc, este absolut necesar! Elevii români au rezultate foarte bune la olimpiade și ne mândrim cu acești copii, dar la capătul celălalt sunt mulți elevi cu pregătire slabă”, zice Horga.

Măi să fie! Adică, dacă un elev are rezultate bune la olimpiadă se datorează PNL-ului iar dacă altul pică Bacalaureatul e vina PSD-ului sau cum?

Să vă mândriţi cu ei NU e suficient. Pentru că NU le-aţi majorat alocaţiile, bursele au lipsit cu desăvârşire anul acesta, le-aţi măcelărit şi bănuţii pentru transport. Asta aţi făcut pentru elevi! Le-aţi distrus anul şcolar 2020-2021, cu bâlbâielile voastre privind şcoala online versus prezenţă fizică. Prea mulţi elevi din mediul rural nu au tablete, nu au acces la internet! Aţi oprit şi finanţarea prin PNDL, un program prin care zeci de şcoli din judeţ intraseră în modernizare. Plus, că de 2 ani, n-am auzit de vreo investiţie importantă în sistemul de învăţământ, nici la Giurgiu şi nici altundeva în ţară.

Cât tupeu să aveţi şi să daţi vina tot pe PSD pentru dezastrul din Educaţie de acum?!

Dar, iată, ce noroc că aţi luat dvs. note mari la Bac-ul din 2004, că ne prăpădeam de ruşine cu cele alor noştri.

Domniţă Horga, cu tot respectul, dacă tăceaţi, “premiantă” rămâneaţi. Altfel, vă lasă repetentă giurgiuvenii, peste 3 ani, de n-o să vă mai vedem!

Pariu?

1 COMENTARIU

  1. […] Nimeni, nimic. Pesemne, nebăgată în seamă… satisfăcător, deputatul PNL(de Giurgiu) Gabriela Horga se trezeşte vorbind din nou, de această dată dându-şi cu părerea despre sistemul de învăţământ giurgiuvean. Vorba unui prieten, când domniţa cu pricina, cel mai probabil, foloseşte Waze-ul ca să ajungă la Giurgiu, cum dracului de a ajuns mare expert în educaţia locală? […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Dacă tăcea, PNL-ista Horga “premiantă” rămânea. Mulţumim pentru sfaturi, dar de ce nu le-a… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.