joi, iulie 25, 2024

Senatorul Robert Cazanciuc, despre preţurile la energie: „Ce au făcut instituţiile statului, în ultimul timp, de au ajuns românii să plătească facturi cu 50% mai mari, de la o lună la alta?”

Must Read

Senatorul PSD de Giurgiu Robert Cazanciuc a vorbit despre rolul comisiei de anchetă în cazul preţurilor la energie, într-o conferinţă de presă, la Giurgiu.

„Această comisie va chema la audieri ministerul Economiei, cel al Energiei, Consiliul Concurenţei, Protecţia Consumatorului. Românii trebuie să ştie ce au făcut toate aceste instituţii ale statului, în ultimul timp, de au ajuns să plătească oamenii facturi cu 50% mai mari, de la o lună la alta. Cum de s-a ajuns aici?

În condiţiile în care, vă reamintesc, două treimi dintre producătorii de energie din România sunt de stat. Şi atunci, întreb, ori este o hoţie fără margini ori este o nemernicie fără margini?(…) Comisia de anchetă asta vrea, să aducă toate aceste instituţii, în Parlament, să ne spună de ce s-a ajuns aici. Teoretic, nu există explicaţii, nu s-a întâmplat nimic atât de dramatic, în ultimul timp, încât piaţa să fi dus în mod real, pe cauze de concurenţă, la asemenea preţuri. Este clar că ceva nu este în regulă şi comisia de anchetă trebuie să lămurească acest lucru! În momentul de faţă, aproape toate celelalte state plătesc mai puţin pe megawatt decât România. Este absolut inimaginabil, în condiţiile în care ţara este aproape independentă energetic”, a declarat Robert Cazanciuc, la Giurgiu.

Senatorul social-democrat a vorbit şi despre soluţiile pentru ca românii să poată trece cu bine peste sezonul rece, precum plafonarea preţurilor şi adoptarea de urgenţă a legii consumatorului vulnerabil.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This