joi, decembrie 7, 2023

Senatorul Robert Cazanciuc: Declaraţia lui Cîţu referitoare la OUG-uri versus legi, motiv de moţiune de cenzură. “Pune în pericol chiar fundamentul democraţiei”

Must Read

Vicepreşedinte al Senatului, senator al PSD Giurgiu, Robert Cazanciuc a făcut această afirmaţie în cadrul unei recente conferinţe de presă. În primul rând, demnitarul social-democrat a spus că, în opinia sa, primele 6 luni din acest mandat au fost caracterizate, în Parlamentul României, prin absurd şi lipsă de dialog.

„Cred că au fost cele mai triste 6 luni în care şi-au dat mâna incompetenţa şi reaua credinţă, cum nu s-a mai întâmplat până acum. Nu ştiu să mai fi existat vreo perioadă atât de lipsită de dialog şi atât de absurdă în decizii. (…)

Nu a existat un dialog real, cum s-a întâmplat în anii trecuţi, când opoziţia venea cu idei în cadrul comisiilor de specialitate şi fiecare aducea argumente. Dacă acestea erau solide şi în interesul românilor, primeau un vot(…). Acum(PNL şi USR, n.r.) nu au vrut să voteze nimic altceva, doar pentru că venea de la PSD, dar sper ca oamenii să vadă acest lucru şi aceşti <<aventurieri>> să plătească preţul politic corect”, a afirmat, la Giurgiu, Robert Cazanciuc.

Pe de altă parte, senatorul social-democrat a declarat că, în opinia sa, cel mai mare „aventurier” este Florin Cîţu.

„Premierul a făcut, zilele trecute, o afirmaţie care, din punctul meu de vedere, ar trebui să constituie motiv de moţiune de cenzură. A spus domnul Cîţu că Parlamentul îl frânează în <<marele proces de reformare>> a României şi nu mai este nevoie de legi, este nevoie de OUG-uri. După această declaraţie a premierului, n-am văzut să-şi rupă cineva cămaşa dintre cei care, de-a lungul timpului, au protestat împotriva folosirii ordonanţelor de urgenţă ca mod de a guverna. Mie mi se pare că este o declaraţie extrem de gravă care pune în pericol chiar fundamentul democraţiei. Şi apoi, care reforme, domnule Cîţu?

Nu-mi dau seama de ce face şi spune Cîţu aceste lucruri. Poate pentru că nu ştie, poate pentru că duce lucrurile într-o zonă nemaivăzută în bătălia cu Orban pentru conducerea PNL sau poate pentru că se simte, cumva, protejat şi atunci ştie că are locul asigurat, indiferent de ce spune şi ce face!?”, a spus senatorul Robert Cazanciuc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This