luni, iunie 17, 2024

ABUZ ŞI LA CARTOJANI?! Marin Constantin: „Ca și în cazul lui Marian Mina, carantinarea satului Cartojani a fost o măsură abuzivă a autorităților”! Sătenii din Cartojani reclamă că primarul Ghidănac face campanie electorală pe bani publici

Must Read

Am primit la redacţie o scrisoare a unui locuitor al satului Cartojani, din comuna Roata de Jos, judeţ Giurgiu. El vorbeşte în numele mai multor săteni şi reclamă faptul că primarul Marin Ghidănac ar face campanie electorală pe bani publici! Vă redăm integral documentul, dar şi câteva capturi cu mai multe comentarii, la unele postări făcute de cei din familia lui Ghidănac, pe Facebook, ca o „laudă de sine”.

„Campanie electorala pe bani publici la Roata de Jos

   Deoarece se apropie alegerile locale, la o saptamana de la instituirea carantinei in satul Cartojani, primarul PNL Marin Ghidanac imparte pomeni electorale din banii publici, deci tot din banii votantilor!

   Primarii PNL nu stiu insa ca vremea pomenilor electorale a apus. Noi stim ca primarul are incredere in vesnicele lui metode: arunca praf in ochi, incepand cu 2 luni inainte de alegeri, iar oamenii se duc „grabiti” sa-l voteze. Oamenii vor libertate, sunt revoltati ca nu pot sa mearga la munca si nu au nevoie de pungile lui cu cateva alimente pe care puteau sa si le cumpere si singuri, daca ar fi facut ceva ca localitatea sa nu fie carantinata!

   Dupa aparitia primelor cazuri in comuna, primarul a facut ce stie el mai bine si anume sa stea cu mainile in sân, in loc sa ia masuri de izolare si carantinare a persoanelor pozitive si contactilor acestora ! Nu a facut nimic si, ca rezultat, a urmat carantinarea intregului sat. Dupa acest eveniment, tot stimabilul primar PNL a luat ca unica masura campania electorala din casa in casa in localitatea izolata si a facut publice datele personale ale celor 32 persoane declarate COVID POZITIV! 

   Dupa alte 5 zile, a vazut ca oamenii sunt revoltati si se plang de problemele cu care se confrunta: nu au fost anuntati ca vor fi carantinati, nu au bani, au ramas fara locuri de munca, nu pot merge la programarile medicilor specialisti asa ca a organizat o sedinta de consiliu la care au participat doar cei pe care a binevoit maria sa sa ii anunte, sedinta la care s-au aprobat ajutoarele pentru famiile defavorizate.

  Pentru ca el considera acest ajutor firesc un gest grandios de bunatate si o mare realizare in acest mandat, a urmat publicarea in mediul online a pozelor si filmuletelor. Este josnic sa publici imagini cu oamenii pe care pretinzi ca vrei sa ii ajuti! Ar trebui sa inteleaga o data pentru totdeauna ca oamenii nu asteapta mila! Locuitorii din comuna Roata de Jos sunt oameni muncitori si demni!  Este pacat ca vreti sa le calcati demnitatea in picioare prin publicarea acestor imagini! O fapta buna trebuie facuta in liniste, nu este necesar sa ii pui in vizorul tuturor pe cei sarmani!”, ne-a scris locuitorul satului Cartojani.

La rândul său, preşedintele PSD Roata de Jos, Marin Constantin, a postat pe Facebook un mesaj în care atrage atenţia asupra faptului că ceea ce s-a întâmplat la Cartojani seamănă izbitor de mult cu situaţia preşedintelui CJ Giurgiu, Marian Mina.

„Doresc să reafirm încă odată faptul că am susținut măsura ridicării stării de carantinare a satului Cartojani dar doresc să fac următoarele precizări:

Satul Cartojani este o localitate cu oameni harnici și gospodari unde șomerii sau oamenii fără un loc de muncă reprezentau excepții.
Azi suntem în fața unei situații fără precedent și cerem explicații Autorităților INCOMPETENTE care au instituit măsura de carantinare a localității.

‼️ În data de 22.03.2020 au fost făcute 37 de teste din cele 60 programate. Câte teste au fost făcute în perioada de carantină și care este motivul pentru care s-a renunțat la testarea celor 23 de persoane?
⁉️De ce a fost nevoie de stigmatizarea a peste 3500 de locuitori ai satului Cartojani prin declararea localității ca fiind focar COVID-19 în condițiile în care majoritatea celor declarați infectați au postat pe rețelele de socializare sau prin alte mijloace de comunicare documente doveditoare că nu au fost purtători ai virusului SARS-CoV-2?
⁉️De ce autoritățile locale folosesc aceasta tragedie ca pe un mijloc legal de a-și face campanie electorală pe banii statului? Locuitorii carantinați nu au nevoie de un pachet de alimente venit după șase zile de izolare și cu o zi înainte de ieșirea din carantina? Orice ajutor într-o situație de criză este binevenit dar noi avem nevoie de stabilitate și de un loc de muncă sigur, fără a fi marginalizați sau excluși.
‼️Ca și în cazul Președintelui Consiliului Județean, Marian Mina, carantinarea satului Cartojani a fost o măsură abuzivă a autorităților, o nedreptate care din păcate a produs daune iremediabile pe termen scurt și mediu asupra lucuitorilor comunitații noastre:
– pierderea locului de muncă și marginalizarea celor care și l-au putut păstra;
– alterarea producției agricole a întreprinzătorilor locali
– lipsa de acces la îngrijiri medicale de specialitate (acuți și cronici).
‼️Domnilor este mult prea târziu să pozați în salvatori după ce o țară întreagă a văzut nedreptatea și adevărul.
❕Doresc locuitorilor comunei Roata de Jos multă sănătate și putere de a șterge din memorie ultimele zece zile din viața comunității!”, scrie Marin Constantin, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

FOTO/VIDEO: Intervențiile pompierilor giurgiuveni, pe timpul și după codul roșu și portocaliu de vreme severă

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune...

More Articles Like This