duminică, mai 28, 2023

EXCLUSIV! Avocatul lui Marian Mina, detalii despre cazul carantinării preşedintelui CJ: „Abuzurile acestea trebuie să înceteze! Nimeni niciodată nu poate fi carantinat prin „efectul” unei legi! Este de noaptea minţii!”

Must Read

După succesul repurtat, azi, în instanţa de judecată şi eliberarea din „arestul la domiciliu, fără faptă” pe care l-a îndurat, în ultimele zile, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, am stat de vorbă cu avocatul său, Simona Oprea. Ea ne-a declarat că, permanent, cei de la Direcţia de Sănătate Pubică(DSP) Giurgiu au încercat să tergiverseze scoaterea lui Mina din carantină. Oprea le-a recomandat acestora să studieze legile cu atenţie!

Astfel, după ce ne-am supus toţi multor Ordine Militare şi, ulterior, lumea şi-a mai permis „haiduceli”, Simona Oprea declară că, după ce Legea 136/2020(privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic) a intrat în vigoare, lucrurile ar fi trebuit să fie clare şi să intre pe un făgaş normal.

„Cei de la DSP-urile din toată ţara au acum instrumentele necesare şi clare pentru a nu exista o astfel de conduită ca cea în cazul preşedintelui CJ Giurgiu, Marian Mina. Celor de la DSP Giurgiu le transmit că ar fi bine să aprofundeze legislaţia în vigoare şi mai ales să ţină cont chiar de Ordinele de ministru pe care le-au invocat pe parcursul procesului lui Marian Mina. Le recomand să le studieze cu mult mai multă atenţie!”, ne-a declarat avocatul lui Mina.

Simona Oprea a mai spus că atitudinea DSP Giurgiu vizavi de preşedintele CJ Giurgiu „de la început şi pe parcursul întregii proceduri, a fost una de tergiversare continuă a eventualei posibilităţi ca Marian Mina să iasă de sub incidenţa măsurii carantinării. Marian Mina este singurul om de pe Pământ care a luat la cunoştinţă despre o astfel de măsură, printr-un comunicat de presă. Într-o ţară europeană, aşa ceva nu este posibil! Să transmiţi, printr-un comunicat de presă, că cetăţeanul Marian Mina este carantinat, este de noaptea minţii!”.

Avocatul a amintit că imediat au transmis o adresă către DSP, prin care i-au somat să comunice decizia motivată individual privind măsura carantinării, în baza Legii 136/2020.

„Răspunsul DSP Giurgiu a fost pur şi simplu tot de noaptea minţii! Nu a existat acea decizie şi i-au transmis lui Marian Mina că a fost carantinat prin „efectul Legii 136”. Nu există aşa ceva, nimeni niciodată nu poate fi carantinat prin „efectul” unei legi! Nu am mai întâlnit, până acum, nu am mai auzit ca o autoritate a statului să ia o măsură împotriva unei persoane prin „efectul legii”. Şi sper să nici nu mai aud vreodată că se întâmplă aşa ceva, nici la Giurgiu şi nici altundeva!”, ne-a declarat Simona Oprea.

Avocatul ne-a mai spus şi că, deşi au primit citaţia în regim de urgenţă, cei de la DSP au trimis întâmpinarea(doar o pagină şi jumătate) către Instanţă, după ce a început şedinţa de judecată.

„Noi am trimis 12-13 pagini de acţiune… Apoi, după răspunsul DSP, a trebuit să precizez acţiunea, pentru că iniţial am cerut anularea deciziei Direcţiei de Sănătate Publică. Pentru că decizia nu a existat, repet, a trebuit să precizez acţiunea. Ne-au şicanat continuu! Trebuie să vă amintesc faptul că, în comunicatul de presă prin care au anunţat carantinarea lui Marian Mina, au spus că au făcut asta în baza unei decizii. Însă, în răspusul la adresa făcută de Marian Mina, vin şi spun că n-au nicio decizie în acest sens. Pentru show şi pentru lume, într-o parte au zis ceva, lui Marian Mina i-au recunoscut că nu au emis decizia cu pricina”, ne-a declarat avocatul Oprea.

Tot ea ne-a spus că Legiuitorul a avut grijă ca, în Legea 136, la Articolul 2, să facă următoarea precizare:  „Măsurile prevăzute de prezenta lege se dispun și se aplică în situațiile prevăzute la art. 1, exclusiv pentru apărarea sănătății publice, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și a ordinii publice. Toate măsurile dispuse în baza prezentei legi vor fi proporționale cu situația care le-a determinat, limitate în timp la aceasta și aplicate în mod nediscriminatoriu.

Marian Mina a prezentat două teste negative, iar DSP, prin întâmpinarea sa, a susţinut că tot trebuie să fie carantinat. Abuzurile acestea trebuie să înceteze! Oricare dintre noi, dacă devenim cumva incomozi, ne putem trezi cu un telefon, atenţie, cu un simplu telefon de la vreun şef DSP, prin care să ni se spună: staţi în casă! Fără vreo decizie, fără nimic. Repet, lucrurile acestea trebuie să înceteze şi doresc să mai spun că NU EXISTĂ decizii şi acte administrative ORALE!”, ne-a precizat avocatul Simona Oprea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GIURGIU: Cod galben de ploi și descărcări electrice, până la ora 23:00

Astăzi, între orele 12:00-23:00, județul Giurgiu se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică...

More Articles Like This