joi, iulie 25, 2024

Deputatul PSD Cristina Elena Dinu: ‘Grindă trebuie să se reîntoarcă la Focșani și să lase locul unui profesionist’

Must Read

Preluare Ştiri pe Sure:

Camera Deputaţilor a adoptat în sesiunea extraordinară moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan. S-au înregistrat 168 de voturi pentru, 81 contra şi 50 de abţineri. Cinci deputaţi nu au votat. Moțiunea a fost intitulată  „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!” În acest context deputata PSD, Cristina-Elena Dinu (foto), susține că ministrul ar trebui să se întoarcă la Focșani.

„Ministrul Grindă trebuie să plece la…Ploiești! Mai rar au existat în istoria Guvernului României personaje precum acest ministru, devenit celebru în sens negativ prin apelativul „Grindă”, nicidecum prin vreo realizare notabilă pentru români. Aproape fiecare ieșire publică a lui Ion Ștefan seamănă copios cu episoadele din „Cascadorii râsului”, iar faptul că nu poate nici să citească corect de pe o coală de hârtie este o altă bilă neagră pentru el. Dacă ar fi avut simțul ridicolului și stimă de sine, „Grindă” nu s-ar fi cocoțat în această funcție de ministru, ci, recunoscându-și limitele, ar fi refuzat pur și simplu postul pentru care nu are nici capacitate, nici expertiză, nici aptitudini.

Dar nu pentru agramatismele grosolane și schimonosirea limbii române trebuie să demisioneze Ion Ștefan, ci deoarece trebuie anchetat pentru fals în acte publice, deoarece astfel și-a început mandatul ca ministru. Este de neînțeles însă de ce organele abilitate ale statului încă nu s-au sesizat și nu îl anchetează pe acest personaj de desene animate.

Reducerea la maxim a rolului Direcţiei de integritate şi anticorupţie a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin renunțarea la majoritatea angajaților, ce aveau ca responsabilități implementarea Strategiei Naţionale Anticorupție în toată administraţia publică din România, intenția de a disponibiliza mai mult de jumătate din salariații instituției, nefinalizarea niciunui proiect inițiat anii trecuți de guvernarea PSD, angajarea în funcții publice a zeci de rude, lipsa de viziune, strategie și programe investiționale, sunt tot atâtea motive pentru care „Grindă” trebuie să se reîntoarcă la Focșani și să lase locul unui profesionist. Sau, eventual, îi recomand să se înscrie la Facultatea de…ploiești și gaze, așa cum domnia sa s-a exprimat extrem de plastic, făcându-l probabil invidios și pe marele Caragiale!”, a declarat Cristina Elena Dinu.

În textul moţiunii simple depuse de PSD, ministrul Ştefan este acuzat de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles”. PSD susţine în moţiune că Ion Ştefan şi-a început mandatul „cu un fals, de la care i se trage şi bine-cunoscuta poreclă de ministrul ‘Grindă’; în mod ironic, ministrul a devenit mai cunoscut după porecla sa decât după numele său real”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This