Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a făcut această declaraţie într-o emisiune, la Open TV, ca replică la conferinţa de presă susţinută, săptămâna trecută, de şeful Cancelariei Prefectului, Vasile Mustăţea.
„Rar mi-a fost dat să văd un om politic din Giurgiu care să iasă în faţa presei cu asemenea manipulări şi minciuni. Este cu atât mai grav cu cât vorbim despre un fost preşedinte de consiliu judeţean. Dacă ieşea altcineva, i-aş fi acordat circumstanţe atenuante, dar în cazul dumnealui este de-a dreptul jenant”, a declarat Mina.
El a demontat toate acuzaţiile făcute de Mustăţea şi a venit cu documente care să probeze atât faptul că şeful Cancelariei Prefectului a dezinformat, dar şi că, atât timp cât a fost şef la judeţ, Mustăţea a făcut mai multe probleme, decât proiecte.
„Vă reamintesc că noi, CJ Giurgiu, am făcut o rectificare bugetară şi am alocat cele 65 de miliarde de lei vechi, luând bani de la alte capitole, totul conform metotologiei Ministerului de Finanţe. În plus, la Consiliul Judeţean Giurgiu lucrăm după proceduri semnate chiar de Vasile Mustăţea! Este un bătrânel simpatic, dar ar trebui să se ducă la pensie, pentru că devine penibil! Nu ia CJ Giurgiu o valiză cu 65 de miliarde şi o dă Spitalului ca să îi cheltuiască după bunul plac. În momentul în care Spitalul Judeţean achiziţionează PCR-ul, ventilatoarele, paturile radiotransparente, echipamente de protecţie şi aşa mai departe, unitatea emite o factură şi CJ o plăteşte. Aşa este legea, aşa este procedura. De joia trecută-, poate mai cere Prefectura o notă de informare(total abuziv!) către Spitalul-, o să vedeţi că suma cheltuită este mai mare. Şi până vineri va fi şi mai mare, mai ales că urmează să primim PCR-ul”, a subliniat Marian Mina.
Pe de altă parte, Mina a demontat şi informaţia dată de Mustăţea, potrivit căreia Ministerul Sănătăţii ar da bani Spitalului, dar unitatea sanitară nu ar cere suficient. Preşedintele CJ Giurgiu a explicat că banii, adică cele circa 5 miliarde de lei vechi, sunt pe programe naţionale şi, cel puţin pentru ATI, aceştia nu pot fi decontaţi pentru bolnavi de COVID.
„Dacă noi, CJ Giurgiu, nu alocam acei bani, dacă aşteptam să vireze CAS-ul sau aşteptam după Ministerul Sănătăţii, nu cumva era prea târziu, nu cumva ne transformam într-o a doua Suceava? În baza a ce puteam face achiziţiile şi, de exemplu, cu ce plăteam PCR-ul? Domnul Mustăţea vorbeşte despre investiţii la Spital? Este incredibil! Dumnealui a avut doar trei, în 4 ani de mandat”, a declarat Mina.
Pentru conformitate, le trecem şi noi aici:
- lucrari de reparatii la reteaua electrica de alimentare a spitalului vechi si a sediului administrativ- aproximativ 20.000 lei
- continuare lucrari de reabilitare cladire spital vechi- aproximativ 1.400.000 lei
- achizitie de aparatura medicala, aproximativ 600.000 lei
Nu doar că, la capitolul investiţii, Vasile Mustăţea, ca preşedinte de CJ, nu s-a remarcat cu vreuna importantă, însă la corecţii şi returnare de fonduri europene a fost campion.
Marian Mina a amintit despre celebrele contracte pe DJ 603 şi 504, corecţii pentru DJ 411, cele pentru proiectul privind Mănăstirea Comana, corecţii la achiziţii pe Programul România-Bulgaria şi aşa mai departe. Sunt bani plătiţi, din cauza unor greşeli impardonabile, din buzunarele noastre! Nici investiţiile nu s-au concretizat(decât în mandatul lui Marian Mina!), nici banii nu-i vom mai recupera vreodată.
Vom reveni cu detalii despre declaraţiile lui Marian Mina, făcute în emisiunea de astăzi la Open TV.