sâmbătă, decembrie 2, 2023

Rectificare bugetară la judeţ. Bani pentru sănătate, asistenţă socială şi infrastructură rutieră

Must Read

În şedinţa ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii judeţeni giurgiuveni au adoptat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Giurgiu.

Astfel, au fost alocate suplimentar, prin redistribuire, sume pentru mai multe proiecte.

În primul rând, va fi cofinanţat proiectul „Noduri bine conectate Giurgiu-Borovo la reţeaua de transport TEN-T”, câştigat în cadrul Programului Interreg V-A România Bulgaria 2014-2020.

Principala activitate este aceea de execuţie lucrări la obiectivul de investiţii „Modernizare DJ 601 Bolintin Vale-Malu Spart- DN 61”. Se urmăreşte modernizarea a aproape 8 kilometri de drum judeţean, investiţia deservind peste 20.000 de persoane, iar valoarea totală a proiectului este de 11,637 mii lei.

Totodată, a fost suplimentat bugetul de venituri şi cheltuieli al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu cu 372 de mii lei pentru implementarea proiectului „Venus- Împreună pentru o viaţă în siguranţă”, proiect cofinanat din Fondul Social European.

Şi bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost suplimentat cu 24 de mii lei pentru realizarea proiectului tehnic privind centrala fotovoltaică şi lucrări de execuţie, remediere, repunere în funcţiune a centralei fotovoltaice şi integrare în circut a energiei verde la Secţia de la Vadu Lat.

„În programul de investiţii pe anul 2019 al Consiliului Judeţean Giurgiu sunt cuprinse două investiţii ce vizează îmbunătăţirea stării de viabilitate a DJ 412 A: Reabilitare DJ 412 A, Ogrezeni-Malu Spart şi DJ 412 A Adunaţii Copăceni-Dărăşti-Vlaşca-Novaci- Popeşti-Mihăileşti.

În scopul îmbunătăţirii stării de viabilitate şi a sectoarelor de drum judeţean situate între cele două tronsoane, în programul de investiţii pe 2019 se include şi proiectarea pentru obiectivul de investiţii: Reabilitare DJ 412 A Mihăileşti-Ogrezeni, suma alocată fiind de 162 de mii de lei.

În plus, pentru îmbunătăţirea stării de viabilitate a DJ 401, se include în acelaşi program proiectarea privind reabilitarea DJ 401 limită judeţ Ilfov-Dobreni-Vărăşti-Valea Dragului- Hereşti-Hotarele(DN 5 A), suma alocată fiind de 168 mii lei”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre adoptat cu unanimitate de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This