luni, aprilie 22, 2024

Pentru prima dată de la înfiinţare, Muzeul Judeţean Giurgiu va beneficia de restaurare, consolidare şi dotare

Must Read

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, luni, 30 septembrie, în şedinţă ordinară, două puncte referitoare la proiectul “Restaurare, consolidare şi dotare Muzeul Judeţean Teohari Antonescu”. Este vorba despre aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a cheltuielilor legate de proiectul ce va fi depus de Consiliul Judeţean Giurgiu în cadrul Programului Granturi SEE 2014-2021, RO-CULTURA.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre menţionat, Muzeul Judeţean, unitate subordonată CJ Giurgiu, se află pe lista monumentelor istorice de categoria B şi “se confruntă cu probleme generate de situaţia de degradare a clădirii muzeului care nu a mai suferit intervenţii semnificative de restaurare şi consolidare din anul înfiinţării- 1977. De asemenea, nu s-au făcut investiţii pentru modernizarea sau îmbunătăţirea dotărilor”.

Astfel, conform sursei citate, proiectul CJ are ca obiectiv restaurarea, consolidarea şi dotarea muzeului judeţean, astfel încât să ofere un spaţiu sigur şi modern pentru desfăşurarea activităţii personalului, pentru conservarea corespunzătoare a exponatelor, siguranţa vizitatorilor şi atragerea de cât mai mulţi vizitatori.

Bugetul total al proiectului este de maximum 2,5 milioane de euro, iar termenul limită de depunere a cererilor de finanţare este 8 octombrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This