joi, iulie 25, 2024

Ministrul Economiei: Cred că ar fi oportun și de bun augur să instituționalizăm o Zi Europeană dedicată drepturilor și protecției consumatorilor

Must Read

Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a participat, ieri, la Conferința intitulată „Ziua Europeană a Consumatorului și a Concurenței”.

Niculae Bădălău a declarat, cu această ocazie, că, din perspectiva tematicii, evenimentul a abordat probabil, tematica de cea mai mare actualitate pentru cetățenii europeni și români, pentru noi toți, în calitatea noastră de consumatori.

„Vreau să profit de acest prilej și de distinsa audiență pentru a face o propunere, pe care- mi doresc să o îmbrățișați cu entuziasm.

Cred că ar fi oportun și de bun augur să instituționalizăm o Zi Europeană dedicată drepturilor și protecției consumatorilor, având în vedere interesul masiv pe care subiectul îl stârnește în rândul opiniei publice și ținând cont de necesitatea unui semnal ferm, de la cel mai înalt nivel, referitor la nevoia de a-i proteja pe aceștia. Sper ca împreună cu autoritățile europene să reușim să instituționalizăm această zi și să transmitem acest semnal puternic tuturor consumatorilor europeni.


Prioritățile Ministerului Economiei, în contextul Președinției României la Consiliul UE, vizează: piața internă și industria. Piața internă este cadrul care asigură încrederea consumatorilor în produsele și serviciile furnizate pe piața Uniunii Europene, politicile UE în domeniul protecției consumatorilor și al concurenței fiind în acest sens, elemente cheie.

Vinerea trecută, România a încheiat cu succes negocierile privind Propunerea de Directivă Omnibus, prin care UE modernizează drepturile consumatorilor și îmbunătățește aplicarea acestora, eliminând astfel standardul dublu în cazul produselor din UE. Altfel spus: produse ca în Vest și pentru Europa de Est! Prin această Directivă, reușim să echilibrăm balanța în ceea ce privește protecția consumatorilor din întreaga europă. Așa cum nu ne dorim o Europă cu mai multe viteze, așa cum nu putem accepta că există categorii diferite de cetățeni europeni, pentru că toți
se bucură de aceleași drepturi și libertăți instituite de tratatele fundamentale ale Uniunii, tot așa trebuie să asigurăm și un tratament și o protecție egală a consumatorilor pe tot cuprinsul Europei.
Potrivit noilor reglementări, devine obligația comerciantului să informeze consumatorul despre faptul că produsul pe care îl are la raft este diferit de cel din alte state, dacă acestea sunt diferite calitativ”, a declarat Niculae Bădălău.

Întregul discurs poate fi citit AICI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This