sâmbătă, decembrie 2, 2023

Competitivitate şi industrie- temele abordate de ministrul Economiei, astăzi, la Bruxelles

Must Read

Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat pe Facebook un mesaj referitor la discursul susţinut, azi, la Bruxelles, în care a abordat teme precum competitivitate şi industrie.

„Am avut astăzi onoarea de a prezenta prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene (UE) în domeniul meu de competență, respectiv competitivitate și industrie, domeniu care este de interes pentru Comisia ITRE.

În primul rând, am subliniat faptul că Președinția României la Consiliul UE este decisivă din punct de vedere al mandatului Parlamentului European.

Ne revine o mare responsabilitate în gestionarea procesului legislativ.

De aceea, eforturile noastre se concentrează pe avansarea dosarelor legislative, în primele trei luni ale anului în curs.

Prioritățile Președinției noastre în domeniul competitivității și industriei vizează strategia industrială a Uniunii Europene, digitalizarea și inteligența artificială, subiecte de mare actualitate pe agenda europeană și de o relevanță majoră în actualul context economic și social.

Adaptarea eco-sistemelor industriale la digitalizare constituie o provocare, ce poate fi transformată în oportunitate pentru creșterea competitivității industriale a Europei pentru următoarea decadă.

Transformarea digitală și inteligența artificială sunt principalii factori care vor contribui la conturarea politicii industriale a anilor 2030, pentru care va fi necesar să dezvoltăm abilități adecvate.

Comunicarea Comisiei Europene din 7 decembrie 2018, cu titlul “Planul coordonat pentru Inteligența Artificială” și anexa la aceasta abordează de o manieră holistică promovarea dezvoltării și a utilizării inteligenței artificiale Made in Europe.

Apreciem faptul că această Comunicare a Comisiei este structurată pe următoarele idei:

1. Obiective comune și eforturi complementare.

2. Dezvoltarea parteneriatelor publice private și mai multă finanțare pentru companii star-up și IMM-uri inovative.

3. Întărirea excelenței în tehnologii de inteligență artificială de încredere și difuzarea în masă a acestora.

4. Adaptarea sistemelor de educație și de instruire pentru a pregăti societatea noastră mai bine pentru inteligența artificială.

5. Crearea spațiului de date european este esențială pentru inteligență artificială, inclusiv pentru sectorul public.

6. Dezvoltarea ghidurilor de etică cu perspectivă la nivel global și asigurarea unui cadru legislativ deschis inovării.

7. Aspecte legate de securitatea aplicațiilor de inteligență artificială și infrastructură și agenda pentru securitate internațională.

MAI MULT, AICI: https://www.facebook.com/niculae.badalau/posts/837715119906385

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This