luni, aprilie 22, 2024

Giurgiu le întinde o mână de ajutor fraţilor de peste Prut. CJ Giurgiu, sprijin pentru un festival din Anenii Noi

Must Read

Prietenia dintre Giurgiu şi raionul moldovenesc Anenii Noi a început acum circa 2 ani, când, prima dată, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu au mers în vizită la fraţii de peste Prut. Mai apoi, omologii lor moldoveni au venit la noi, la Giurgiu, în noiembrie 2017. Atunci a fost semnată şi o Înţelegere de cooperare, prin care reprezentanţii celor două instituţii s-au asigurat de sprijin reciproc în mai multe domenii.

Recent, reprezentanţii Consiliului Raional Anenii Noi au cerut sprijin autorităţilor giurgiuvene pentru un festival foarte important pentru comunitatea pe care o reprezintă. Astfel că, vineri, 27 aprilie, consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind un Acord de finanţare pentru festivalul folcloric „La vatra străbunilor”. Suma alocată este de peste 66.000 de lei.

În baza Înţelegerii de cooperare între judeţul Giurgiu şi raionul Anenii Noi, în vederea promovării culturii şi tradiţiilor din Anenii Noi, Consiliul Raional respectiv a solicitat CJ Giurgiu susţinere financiară pentru organizarea Festivalului internaţional de folclor „La vatra străbunilor”, prin desfăşurarea unei manifestări culturale şi dotarea Ansamblului „Strămoşeasca” cu costume populare şi a fanfarei din satul Hîrbovăţ cu instrumente populare, în valoare de 66.263 de lei. Suma totală a proiectului este de 19.750,00 euro . Contribuie la aeasta şi Consiliul Raional Anenii Noi, dar şi unele primării din raionul menţionat.

„Scopul festivalului este de a promova cultura şi tradiţia şi de a se realiza legături culturale strânse cu fraţii noştri de peste Prut. Festivalul va avea loc la Şerpeni, Anenii Noi, iar la festival sunt invitate să participe formaţii folclorice(dansuri populare, grupuri folclorice vocale, fanfare tradiţionale) din România şi Republica Moldova”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat vineri de CJ Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This