sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ce măsuri au luat guvernanţii în această săptămână?

Must Read

Mai multe măsuri în domeniile social, economic sau educaţie au fost aprobate în şedinţa din această săptămână a Guvernului PSD şi ALDE.

Astfel, la capitolul învăţământ, s-a decis majorarea salariilor profesorilor de la 1 februarie cu 15%. Apoi, a fost decisă şi creşterea finanţării de bază pentru învăţământul preuniversitar, astfel încât, costul standard per elev/preșcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat, pentru anul 2017, va fi majorat de la 3.043 lei/an la 3.740 lei.

De asemenea, Guvernul Grindeanu a decis finanţarea a 30 de cămine pentru studenţii de la stat, prin Companie Naţională de Investiţii.

Apoi, în şedinţa din această săptămână a Executivului a fost decisă majorarea la 650 de lei a cuantumului stimulentului de inserție. Este un drept al părinţilor care se întorc la activitatea profesională înainte de finalizarea concediului pentru creșterea copilului.

În domeniul sanitar, s-a decis alocarea de fonduri pentru realizarea, extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea mai multor unităţi sanitare, inclusiv a spaţiilor afectate desfăşurării activităţii unor cabinete medicale sau dispensare medicale din mediul rural şi centre medicale de permanenţă.

Apoi, în sistemul asigurărilor pentru şomaj și stimularea ocupării forței de muncă va fi aplicată o modificare a Legii 76/2002 ce prevede acordarea unei prime de relocare acelora care sunt înregistraţi drept şomeri şi care sunt încadraţi în muncă, conform legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea de domiciliu sau reședință și ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia

A fost extins, totodată, şi Programul național de dezvoltare locală (PNDL), cu 9.500 de obiective, cu accent pus şi pe domeniile învăţământ şi sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This