sâmbătă, iulie 20, 2024

Nicolae Barbu este primar pentru că l-a susţinut PSD. Punct!

Must Read

Această afirmaţie, în esenţă, n-ar mai avea nevoie de vreo completare, dar corect este să fie bine înţeleasă. Că este un lucru bine ştiut… se pare că nu-i suficient pentru unii.

Vorbim, desigur despre scenariul – ce a provocat râsete la conferinţa de presă cu pricina- potrivit căruia de fapt Florian Nicolae ar fi fost încurajat de Niculae Bădălău să candideze de la PNL împotriva lui Barbu.

Şeful PSD Giurgiu a spus-o scurt şi cuprinzător: ca preşedinte al celei mai puternice organizaţii PSD din ţară nu putea să-l susţină decât pe candidatul cu cele mai mari şanse. Logic!

Nicolae Barbu s-a legat de o „virgulă” dintr-o declaraţie făcută de Bădălău(aceea în care spune că a candidat „după o discuţie cu mine”, „deşi i-am spus că va pierde”- p-asta n-aţi mai auzit-o?).

„Virgula” asta scoasă din context sună exact cum vrea Barbu să sune.

Dar n-are nicio logică. Şi nici vreun efect consistent, însă face să merite reamintite unele lucruri cu adevărat importante.

Sigur că Nicolae Barbu are electoratul său. Dar şi mai sigur este că Victor Ponta- fost premier cu rezultatele deja cunoscute, i l-a înmulţit semnificativ, odată cu marşul memorabil dinainte de alegeri. Cine contestă treaba asta e de pe altă planetă!

Sigur şi că, faţă de 2012, numărul celor care l-au votat pe Barbu a fost cu 10.000 mai mic… Asta cum sună?

Sigur că e plăcut să ţi se zică, până crezi, că meritul îţi aparţine exclusiv. Dar, uitându-te în oglindă, cu sinceritate, ştii că nu-i deloc aşa. Şi ar fi şi mai bine de ştiut că, indiferent de nemulţumirile din partid, este ruşinos, incorect, imoral să fie căutată o aşa justificare hilară. Ca să zică lumea, a, păi, da mă, săracu’, are dreptate, dacă lui i-a făcut Bădălău aşa, are şi el dreptul să se supere. Ce i-a făcut Bădălău? L-a făcut primar. Şi el, dar şi toţi cei pe care Barbu a anunţat că el nu-i mai susţine acum, când e rândul lor să fie susţinuţi.

Ş-acum, pe scurt: dacă voia Bădălău să iasă Floricel primar, punem pariu că ieşea?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This