duminică, mai 28, 2023

OPINIE: Alo, domnu’ Boerescu, ne facem şi noi temele mai cu talent?

Must Read

Mare zelos mare, conştiincios pe de-a-ntregul, deţinătorul absolut al dreptăţii şi al adevărului în politică şi administraţie, dar mai ales nesilitul de nimeni, Preaducătorul vocii boss-ului Acolo( şi să-i facă, deci, în ciudă lui Titi Gavrilă, Ta-ta-ta!), liberalul Mihnea Boerescu(consilier judeţean) a dat cu diverse condimente în fasole (şi) la şedinţa de azi.

În primul rând, stimabilul atotştiutor, omniprezent şi ăl mai corect dintre toate fiinţele de pe Pământ a dovedit că habar n-are ce/ cât presupune transcrierea unei şedinţe de Consiliu Judeţean, de vreo 3 ore- că acolo ajungem mai ales din cauza ‘mnealui. Nu pricep nici eu de ce am avut pretenţii, că doar nu i-or fi cerut vreodată tocmai lui şefii de la partid să facă munca asta de jos.

Boerescu a solicitat, aşadar, azi, la o extraordinară, ca transcrierea respectivă să vină, domn’le, la mapă, cât mai… imediat!  I-auziţi, stimate doamne ce frecaţi pixu’ aiurea p-acolo, băgaţi transcriere în timp real că vă ia Mihnea la raportare dacă nu sunteţi cel puţin la fel de zeloase!

Păi, pentru a-şi dovedi, în sfârşit, devotamentul, i-aş propune, sincer, fără mişto, domnului Boerescu să încerce o dată să transcrie o şedinţă de CJ, ca să dobândească pe cale naturală puţin respect pentru cei mici şi nesemnificativi pe care-i trage de urechi. Sau hai, măcar jumate, sau hai, doar intervenţiile dumnealui, ca să-i treacă!

Apoi, tot în şedinţa de vineri, 8 ianurie, domnu’ Boerescu a dovedit că, mai degrabă, ar putea dezvolta, în timp, un scremut talent de novice ca atare inocent gazetar, decât acela de consilier judeţean( şi afacerist pe de-asupra). Şi, în plus, a dovedit că treaba cu proiectele europene, cu termene prelungite, cu cine le-a depus, cu… licitaţii, contestaţii, corecţii etc., toate miros prea puternic şi nu-s de nasul lui. Dar dacă şefu’ zice să zică? Dacă zice, o zice, chiar dacă habar n-are detalii şi nu primeşte tocmai aplauze.

Că-l făcu şi pe Gavrilă(calmul- în CJ- Gavrilă) să ţipe la el în plină şedinţă. Da, domnule, tocmai la el, la colegul lui de alianţă din cadrul aceluiaşi partid.

Dar ce făcu Boerescu? Având aerul unuia care se pregăteşte să trosnească un monolog lacrimogen, şi-a întrebat colegii, oarecum retoric, la jmechereală, aşa: ce ne facem noi, judeţul Giurgiu, dacă CJ nu finalizează proiectele europene până la 1 iulie, termen prelungit, de alfel? Nu cumva buna UE ne uşurează bugetul de vreo 30 de milioane de euro?

(De unde a scos Mihnea cifrele şi Gavrilă s-a mirat, că, de sărbători, acum, probabil că n-au apucat să se vadă la partid. Iar la telefon numai de cifre să nu vorbeşti…)

Fantastic! Câtă dragoste de semeni, câtă preocupare pentru binele fiecăruia dintre noi, ce om, ce consilier!

Domnule Boerescu, cu respectul aferent, ştiu, ştiu că tema pe ciornă cam aşa suna, dar nu e suficient, ba chiar e hilar. Păi acu’ vă trezirăţi? Acu’? De ce n-aţi urlat pe tema asta şi când îi pupaţi, la figurat vorbind, desigur, mâinile lui Mustăţea, nu mai devreme de în urmă cu câteva luni, nu mai zic de aproape 4 ani încoace, de când sunteţi consilier? Şi-apoi, la ce ne-ajută dacă doar vă întrebaţi? La ce? Ce, ăia de la NASA, de exemplu, dacă doar s-ar întreba: păi, meteoriţii şi misiunile şi luna şi galaxiile…

Sincer, părintele care v-a ajutat să vă faceţi tema, ar fi trebuit să vă explice şi soluţia, să v-o dea măcar, ca să nu pară că luaţi în CJ cuvântul doar pentru că s-ar putea să vă pună vice, dacă are baftă.

Cătălina Sfetcu

P.S.: Mihnea Boerescu a primit asigurări şi de la vicele Gavrilă(am uitat să spun că Vasile Mustăţea a lipsit de la şedinţă, dar pun pariu că s-a subînţeles) şi de la directorul economic Florentina Stănculescu că proiectele nu sunt în pericol. Stadiul lucrărilor este avansat, astfel că, până la 1 iulie 2016, investiţiile, atât pe mai multe Drumuri Judeţene, dar şi la Mănăstirea Comana, ar trebui să fie finalizate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GIURGIU: Cod galben de ploi și descărcări electrice, până la ora 23:00

Astăzi, între orele 12:00-23:00, județul Giurgiu se va afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică...

More Articles Like This