joi, iulie 25, 2024

OPINIE: Tare mi-e că o să ne fie… tare dor de “pomenile electorale”!

Must Read

Bulversaţi şi tulburi, aşa ca apele învolburate ce inundă văile munţilor sub o furtună nimicitoare, liberalii au reuşit performanţa- probabil- celei mai slabe opoziţii din ultimele mandate.

O spun mai toţi analiştii cu ştate vechi. (Ah, desigur, nu cei “mângâiaţi” de PNL. Da. Ce vă uitaţi aşa? Ce, nu ştiaţi că doar PNL are voie să aibă jurnalişti, formatori de opinie bengoşi, pricepuţi de nu te vezi ? E, nu ştiaţi că doar acolo, la ei, pixu’ cu pricina se poate numi bun, cinstit, corect, profesionist? Nu ştiaţi? Nu? Nici eu)

Măcinaţi de disensiunile cu PDL-iştii- suntem siguri că nu v-aţi iubit tare şi toţi, unii cu alţii, continuu, ca-ntr-o orgie doctrinară desăvârşită-, de două ori frustraţi, aşadar, şi-au cam dat în petic în ceea ce priveşte declaraţiile despre măsurile proromâni luate de Guvernele Ponta. Exact, pro şi românii ăia, ceilalţi, nu bogaţi ca voi, nu IMM-işti, patroni, megaafacerişti, moguli etc. Românii aceia mulţi, mda, şi cărora le pupaţi mâinile înainte de alegeri…

(Semi-dialog imaginar:)

V-au mărit salariile şi pensile? Ei, aş, pomană electorală, mamaie, las’ că vin prietenii mei de la PDL şi ţi-o taie la loc, ca să nu zici că te cumpărăm cumva, doamne fereşte! Decât să ne acuzi că te pomenim electoral, mai bine să fii sigură că n-ai! Da?

Salarii cu 25% mai mari pentru medici? Băi, ăştia au înnebunit? Păi şi noi? Cum mai jonglăm, cum ne mai… Pfua, alte 10 procente în plus la salarii pentru toţi bugetarii? Pomeni electorale, români! Labele jos de pe bugetul NOSTRU de stat!

Scăderea TVA la alimente? Pomană electorală, domnule! Las’ că-l creştem noi la loc, ce atâta mâncare, nu vedeţi câte kile în plus aveţi de când cu Puterea? Scăderea CAS, carduri de sănătate? Voi sunteţi bolnavi? Asta ne trebuie nouă, control în sistem? Ia fiţi voi cuminţi!

Bani pentru primari ca să-şi facă proiecte de apă-canal, drumuri? Ce ruşine! Pomană electorală, frate! Las’ că nu vă dăm noi nimic, ca să nu ziceţi că vrem să vă cumpărăm electoral! vorbind Ce faci mutra aia? Aştepţi şi tu încă vreo 2-3 ani, 4, 5, 6, poate prinzi bănuţi europeni! E, bine, asta dacă mai ieşi primar, la anu’, normal! Negociem, nu?

Să ştiţi, oameni buni, şi suntem convinşi că ştiţi, că şi la nivel local, la Giurgiu adicătelea, declaraţiile liberalilor sunt similare cu cele de la centru. Parcă nimic din ce e bun, pentru ei nu e bun. Dacă nu e bine făcut de ai lor, nu poate fi decât rău. Şi oamenii se uită la ei, aşa, cu capul într-o parte: băi, băieţi, voi le aveţi pe toate?

Şi dacă tot se vorbea despre „jurnalistul care ar fi jurnalist numai dacă ţine cu Opoziţia”, logic, necesar de fapt, ar fi ca Opoziţia să ţină cu poporul, nu? Ca să fie treaba echitabilă, cinstită, onestă, corectă, nu? Şi-atunci, dacă dvs. criticaţi, aşa, doar ca să cadă „Puterea” şi să vă cocoţaţi dvs. acolo şi să îi răsplătiţi pe cei care v-au împins de la spate s-o faceţi, unde sunt bunele-intenţii? Adevăratele bune-intenţii pentru românii cei mulţi? Ce Opoziţie a fost asta şi ce o să faceţi ca nouă să nu ne lipsească bunăstarea?

Dacă nu daţi oamenilor ce merită- aşa-zisele„pomeni electorale”, ce-o să faceţi? Aoleu, iar vi le veţi da vouă înşivă?

Semnat: Sarea de Lămâie din Boiaua Dulce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ANUNŢ DE VÂNZARE PRIN LICITAŢIE PUBLICĂ

ANUNT DE VANZARE PRIN LICITATIE PUBLICA      COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR DUNARII FLUVIALE SA GIURGIU, cu sediul in Soseaua    Portului...

More Articles Like This