luni, iunie 17, 2024

IMPORTANT: În ce condiţii fermierii nu pot primi ajutor pentru terenurile calamitate

Must Read

Fermierii care nu au atestat de producător agricol, nu pot primi sprijin pentru culturile calamitate. În fapt, atestatul de producător trebuie să fie eliberat înaintea procesului verbal de constatare a pagubelor provocate de secetă. Anunţul a fost făcut luni, 9 noiembrie, în conferinţă de presă, de către directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA) Giurgiu, Carmen Miron.

Aşa cum este ştiut, este primul an în care acest tip de plăţi sunt realizate prin APIA. Până acum fermierii îşi depuneau dosarele la Direcţia Agricolă.

“Este foarte important ca solicitanţii să aibă dosarele complete, pentru a putea lucra mai uşor, mai ales că este o perioadă foarte scurtă pentru dosarele privind terenurile calamitate, respective 2 decembrie”, a anunţat Carmen Miron.DSC_0002

Ea a prezentat şi actele pe care trebuie să le prezinte fermierii care vor să beneficieze de banii pentru culturile calamitate.

Este vorba despre copie după actul de identitate, o copie după atestatul de producător, una după certificatul de înregistrare la Registrul Comerţului, o copie după procesul verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, dar şi dovada contului deschis la instituţii de credit, cu excepţia persoanelor juridice pentru ca se completează conturile de la Trezorerie.

“Foarte important! Atestatul de producător trebuie să fi fost emis înainte de procesul verbal de constatare a pagubelor. Altfel, fermierul nu poate beneficia de ajutor. De asemenea, o altă cerinţă este aceea ca fermierul să aibă depusă cererea unică de plată aferentă anului 2015(…). Dacă fermierul nu vine cu toate documentele, va fi notificat şi trebuie să completeze dosarul în termen de trei zile”, a mai declarat directorul APIA Giurgiu.

La nivelul judeţului Giurgiu, au fost înregistrate 3.253 de cereri, din care 2.965 de la persoane fizice. Repartizarea pe centre locale este următoarea: Comana- 421, Giurgiu-917 fermieri, Hotarele-117 şi Valea Plopilor- 349.

Din datele transmise APIA de către cei de la Direcţia Agricolă, cele mai afectate de secetă, la nivelul judeţului nostru, sunt culturile de porumb şi floarea soarelui.apia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de caniculă, astăzi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Giurgiu. În...

More Articles Like This