luni, aprilie 22, 2024

Dacă vreţi să nu mai dureze atât trecerea în Bulgaria, pe la Giurgiu, luaţi-o pe rute ocolitoare!

Must Read

De luni bune, pe multe canale media, a tot fost transmis mesajul, îndemnul mai ales către TIR-işti, să aleagă altă vamă decât cea de la Giurgiu, pentru a trece în Bulgaria. A fost comunicat, continuu, faptul că Podul Prieteniei este în reparaţii capitale, iar circulaţia, în asemenea condiţii, este îngreunată.

Din nou, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrazi și Drumuri Nationale din România SA reamintesc conducătorilor auto CARE SUNT RUTELE OCOLITOARE.

În vederea evitării unor blocaje în trafic, recomandăm conducătorilor auto, ca pentru trecerea în Republica Bulgaria să folosească și punctele alternative de trecere a frontierei, după cum urmează:

– Calafat (rutier)

– Bechet (trecere cu bacul)

– Zimnicea (trecere cu bacul)

– Călărași (trecere cu bacul) – Negru Vodă (rutier)

– Vama Veche (rutier)

“Știm că rutele alternative recomandate presupun mărirea distanței parcurse, dar rugăm participanții la trafic să înțeleagă faptul că această reabilitare totală a podului, trebuia făcută acum. Multă lume ne sesisează că am început lucrările în plin sezon turistic, dar acestea nu pot fi executate iarna și nici doar câteva ore pe zi. Trebuie să se muncească susținut atât timp cat vremea ne permite și astfel circulația pe pod se va relua, în condiții de siguranță și confort, pe ambele benzi la sfârșitul lunii noiembrie anul acesta. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste lucrări, dar trebuie înțeles că nu se mai putea amâna și că peste câteva luni circulația pe podul de la Giurgiu se va desfășura în condiții foarte bune.”, a declarat Narcis Neaga, Director General al CNADNR.

Lucrările de reabilitare a podului peste Dunăre de la Giurgiu constau în înlocuirea integrală a sistemului rutier (plăci betonate și straturi asfaltice), în vederea asigurării confortului și siguranței traficului rutier pe această porțiune de drum.

“Menționăm că odată cu demararea lucrărilor de reabilitare, se circulă pe o singură bandă ce este în permanență supravegheată de Antreprenor pentru asigurarea condițiilor de siguranță a cirrculației. Încă o dată facem apel la mass media, și mai ales la posturile de radio, care sunt atât de ascultate în mașini, să ne ajute cu popularizarea acestor puncte alternative de trecere a frontierei pentru a evita eventualele blocaje de la trecerea în Bulgaria pe la Podul de la Giurgiu.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită și semnalizarea rutieră temporară. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din Romania S.A, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale”, mai anunţă cei de la CNADNR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This