luni, aprilie 22, 2024

GIURGIU: Atenţie, şoferi! Restricţii pe drumurile naţionale din cauza caniculei

Must Read

Maşinile de peste 7,5 tone au interdicţie de circulaţie, miercuri, între orele 12.00 şi 20.00, pe toate drumurile şi pe autostrăzile din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu, avertizate cu cod portocaliu de caniculă, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale(CNADNR).

Judeţele respective se află sub cod portocaliu de caniculă, ceea ce înseamnă că astăzi, se vor înregistra chiar 38 de grade Celsius.

Restricţia nu se aplică transporturilor de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehiculelor care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturilor funerare, poştale, de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, transporturilor cu apă îmbuteliată şi transporturilor de produse provenite din exploatări agricole”, anunţă CNADNR.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, restricţionarea circulaţiei, luată în baza prevederilor articolului 44 alineatul 2 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997, este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformaţii majore ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Informaţii despre restricţiile de trafic pot fi obţinute de la Dispeceratul CNADNR, la numerele de telefon 021/264.33.33 şi 021/9360 sau de pe site-ul www.cnadnr.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This