vineri, iunie 9, 2023

Vrei să fii pompier? Concurs nou la ISU Giurgiu

Must Read

48 de posturi pentru subofiţeri sunt scoase la concurs, în perioada următoare, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) “Vlaşca” Giurgiu iar înscrierile au început luni, 3 august.

În aceeaşi zi, la sediul ISU din strada Dorbanţi(acolo unde pot fi depuse dosarele), a avut loc şi o conferinţă de presă susţinută de şeful instituţiei, colonelul Emil Apostol, alături de unul din cei cinci ofiţeri de resurse umane veniţi din ţară pentru a da o mână de ajutor în privinţa desfăşurării concursului.

“De anul trecut, am înregistrat un deficit de personal de 25-30% din cauza aplicării sentinţei în cazul examenului din 2007. De la momentul respectiv, am făcut demersuri atât către conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi la vicepremierul Gabriel Oprea”, a spus Apostol, amintind şi faptul că a fost aprobată, iniţial, organizarea unui examen la care s-au putut înscrie militarii în rezervă. “Din nefericire doar o mică parte din posturi au fost ocupate, respectiv 27. Astfel că, s-au făcut noi demersuri şi s-a aprobat, ulterior, scoaterea la concurs a 48 de posturi pentru subofiţeri”, a subliniat şeful ISU Giurgiu.

Acestea vor fi repartizate la toate subunităţile Inspectoratului. În acelaşi timp, colonelul Emil Apostol a menţionat că primeşte sprijin pentru desfăşurarea concursului din partea celor 5 ofiţeri veniţi din Vâlcea, Arad, Hunedoara, Olt şi Alba. Unul dintre aceştia, maiorul Dan Pascalu(Vâlcea) a fost, aşadar, prezent la conferinţa de presă şi a prezentat criteriile ce trebuie îndeplinite de candidaţi, dar şi informaţii despre probele ce vor fi susţinute.

Limita de vârstă- 27 de ani

Astfel, chiar dacă le trebuie doar diploma de Bacalaureat, tinerii(şi fete şi băieţi) care vor să fie pompieri la ISU Giurgiu trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani. Este un criteriu stabilit de către cei de la Ministerul de Interne.

“Probele de evaluare a performanţelor fizice se vor desfăşura în 21 august, în parcul de la Steaua Dunării şi presupun următoarele exerciţii: abdomene şi alergare-rezistenţă(…). Testarea scrisă va fi susţinută pe 24 august, la Şcoala nr. 8 din municipiul Giurgiu, iar interviul va fi programat pentru zilele de 26-27 august tot la Şcoala 8”, a anunţat maiorul Dan Pascalu.

Totodată, în perioada respectivă vor fi susţinute şi testările psihologice. Înscrierile se vor încheia pe 10 august.

“Depunerea dosarelor se face între orele 09.00 şi 15.00, dar colegii mei sunt dispuşi să lucreze oricât este necesar. Ne aşteptăm la un aflux de candidaţi, sute de tineri, poate chiar o mie”, a mai spus şi colonelul Emil Apostol.

În prima zi de înscrieri, până la ora 11.00, îşi depuseseră dosarele deja 3 tineri şi au fost înregistrate circa 30 de solicitări cu privire la detalii despre concurs.

Totul despre această competiţie puteţi găsi pe site-ul ISU Giurgiu.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

OPINIE: Dacă eşti prost de mic, când eşti mare doar te joci! Atât de disperaţi sunt unii, că au ajuns să CRITICE organizarea unei...

Cred că au trecut mai bine de 2 luni de când vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera...

More Articles Like This