miercuri, februarie 21, 2024

ÎN VIZITĂ LA GIURGIU: Ce spune Mircea Diaconu despre colegii săi din Parlamentul European?

Must Read

A venit prima dată, la Giurgiu, în renumitul său ARO galben, în campania pentru europarlamentare, şi a revenit, la un an de atunci, în acelaşi ARO, dornic să stea de vorbă cu oamenii. Europarlamentarul independent Mircea Diaconu a poposit, luni, 25 mai, la Giurgiu, în cadrul Turului prin România pe care l-a început pe 11 mai. El a fost întâmpinat, în faţa Teatrului “Tudor Vianu”, de directorul instituţiei de cultură- Mircea M. Ionescu.

Nonconformist, dacă doriţi, Mircea Diaconu a invitat presa la o cafenea din centru. Acolo, alături de câţiva giurgiuveni care au aflat de sosirea sa, a povestit, minute în şir, despre sine – ca europarlamentar, despre activitatea sa din PE, despre colegi sau despre cum se vede România de la Bruxelles.

“Nu se iau în dezbatere în Parlamentul Român nişte teme foarte importante. Cum vă spun, Tratatul de liber-schimb cu Statele Unite, de exemplu. Ar trebui să avem o poziţie, fiindcă alte state îşi fac o poziţie foarte solidă, în vederea semnării. Mă sperie, în România sunt nişte subiecte mici scoase la rampă, când gem altele şi vin peste noi şi suntem absolut nepregătiţi”, a spus el.

Altfel, l-am rugat să ne dea exemplu de câţiva europarlamentari români foarte harnici. “Probabil că sunt toţi harnici. Serios. Fiecare într-un fel, asta e părerea mea. Fiecare e harnic pe ideea lui, pe concepţia lui. Probabil că sunt şi câţiva care sunt mai leneşi un pic, dar asta nu depinde numai de tine, e un mecanism care te include sau nu, care îţi dă linii de forţă sau nu”, a subliniat europarlamentarul.

El a vorbit, totodată, despre colegii săi, în general. “Sunt mulţi oameni acolo cu care ţi-e drag să fii prieten. Atât de multe lucruri ascult, sunt oameni informaţi, oameni care ştiu ce spun acolo, care sunt preocupaţi de teme importante şi interesante”, a mai declarat el.

Mircea Diaconu este totodată şi vicepreşedinte al Comisiei de Cultură şi Educaţie în Parlamentul European.

De la Giurgiu, astăzi, a plecat spre Mangalia şi Constanţa.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

O femeie a fost rănită, într-un accident petrecut la Mihăileşti

O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs, ieri dimineață, în...

More Articles Like This