miercuri, februarie 21, 2024

Pensiile speciale- repararea unei alte nedreptăţi „portocalii”

Must Read

Alături de pensiile oamenilor de rând, Guvernul Boc a măcelărit şi pensiile unor categorii de români care au lucrat în armată, în justiţie şi aşa mai departe.

Odată cu readucerea primei categorii de venituri la nivelul de dinaintea renumitelor „tăieri” din timpul guvernării portocalii, se încearcă acum şi repararea nedreptăţii făcute în cazul al II-lea.

“Noi nu semnăm să dăm nişte pensii suplimentare, ci îndreptăm o lege care, din câte ştiu, a fost încă din 2006, apoi întreruptă în 2009. Nu dăm o nouă lege, iar această măsură mi se pare una normală pentru oamenii care merită. Sunt convins că cei din actuala guvernare, aşa cum s-a discutat, vor continua majorarea tuturor pensiilor. Ştiţi că o preocupare prioritară este aceea de aducere a pensiilor la valoarea venitului minim în cazul românilor care au lucrat la C.A.P. şi care nu au contribuit la fondul de pensii”, a declarat, în conferinţă de presă, senatorul Niculae Bădălău. El a precizat că este vorba despre peste un miliard de euro- efort financiar în acest caz.

Preşedintele PSD Giurgiu a mai opinat că toată treaba cu retragerea semnăturilor liberalilor de pe proiectul de lege este doar “o poveste”. “Cum să îţi retragi semnătura? Când ai semnat un proiect, aşa rămâne, şi-au asumat şi liberalii. Ce vor face la vot, rămâne de văzut”, a subliniat Bădălău.

De altfel, întrebată, tot în conferinţă de presă, ce părere are despre pensiile speciale, deputatul PNL Raluca Surdu, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene de la Giurgiu, nu a criticat vehement proiectul de lege. Ea a spus doar că nu a invitat-o nimeni să semneze şi că respectă decizia majorităţii liberale în acest caz. A subliniat că cei din PNL nu ştiu încă dacă nu cumva există o variantă “mai bună” şi că tot ei cred că “nu era momentul potrivit”.

În plus, ea a susţinut că liberalii şi-ar fi retras semnătura în ultimul moment, pentru că ar fi descoperit “probleme” în lege.

Pentru că nu prea ne vine să credem, întrebarea firească este: şi dacă ar fi aşa, de ce n-au studiat-o cu atenţie de la început?

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

PSD: „Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, valoarea record a investiţiilor publice, în 2023”

„Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost anul trecut valoarea record a...

More Articles Like This