luni, iunie 17, 2024

Mesaje pentru cetăţenii aşteptaţi duminică, la urne

Must Read

O conferinţă de presă specială, vineri, 14 noiembrie, la PSD Giurgiu. Au venit la întâlnirea cu jurnaliştii locali liderii organizaţiilor la nivel local şi care formează alianţa privind sprijinirea candidaturii lui Victor Ponta la Preşedinţia României.

Din partea PSD, au fost prezenţi purtătorul de cuvânt Răzvan Cuc şi liderul social-democraţilor din municipiu, primarul Nicolae Barbu, iar lor li s-au alăturat şeful UNPR, Cătălin Lupu, şeful PC Giurgiu, Constantin Basangiac, liderul PLR Giurgiu, Toma Petcu, şi preşedintele Partidei Romilor, jurnalistul Mihăiţă Grigore.

Unul dintre principalele subiecte s-a referit la refacerea Uniunii Social-Liberale, prin protocolul semnat între PSD şi PLR al cărui lider, Călin-Popescu Tăriceanu a fost propus de Victor Ponta ca premier, dacă liderul PSD va câştiga alegerile prezidenţiale. De asemenea, au fost prezentate argumentele pentru care Victor Ponta ar trebui să fie preşedintele ţării, dar au fost făcute referiri şi la prestaţia candidatului ACL în timpul celor 2 dezbateri televizate. Iată cele mai importante fragmente din mesajele celor prezenţi:

Răzvan Cuc, purtător de cuvânt PSD GiurgiuDSC_0162

„USL 2 este, de fapt, refacerea unui proiect pentru care, în 2012, românii au votat în proporţie de peste 70%. Iar PSD are acum adevăratul partener de dreapta, reprezentat de PLR, nu acea dreaptă în care sunt ascunşi oamenii lui Traian Băsescu(…)  A fost o campanie electorală profesională a candidatului PSD, Victor Ponta. Am văzut un om cu adevărat pregătit, în timp ce la Klaus Iohannis mă aşteptam să cunoască mult mai multe, mai ales pe politica externă. Aţi văzut, Victor Ponta este susţinut de 7 premieri europeni, în timp ce Iohannis se laudă cu o scrisoare a cancelarului german, pe care n-a văzut-o nimeni. Cum să stai de vorbă cu lideri politici precum Putin, Obama, când tu nu ai curaj nici să apari la o emisiune televizată în campanie electorală”.

Toma Petcu, preşedinte PLR GiurgiuDSC_0430-001

„La Palatul Parlamentului, în această seară, liderii celor 4 partide vor semna protocolul de înfiinţare a USL 2. Vorbim de o nouă etapă de dezvoltare şi mergem la drum cu un preşedinte corect, echidistant, care să nu se gândească la binele personal, ci la binele românilor. Refacerea USL este o dovadă clară că va urma o perioadă de echilibru, iar prin ceea ce se va întâmpla astăzi, se va dovedi că, de fapt, USL a fost rupt de Traian Băsescu şi PDL. Îi îndemn pe toţi liberalii autentici din oraş şi din judeţ să vină la urne şi să voteze Victor Ponta. Îi îndemn pe toţi giurgiuvenii să iasă la vot în număr cât mai mare, pentru a aduce în România dreptatea şi echilibrul de care avem nevoie!”.

Constantin Basangiac, preşedinte PC Giurgiubasangiac

„După cele două confruntări televizate, pot să spun că mă aşteptam ca Iohannis şi staff-ul său de campanie să vină cu lucruri întemeiate, nu cu clişee, ca procentele în cazul candidatului ACL să explodeze ulterior. Dar nu a fost aşa, au venit cu clişee, cu lucruri spuse la infinit şi n-au convins pe nimeni. Ne dorim ca Victor Ponta să fie preşedintele României şi îi îndemn pe giurgiuveni, începând cu membrii şi simpatizanţii Partidului Conservator să voteze Victor Ponta!”

Cătălin Lupu, preşedinte UNPR GiurgiuDSC_0434

„Mesajul UNPR a fost transmis chiar din luna aprilie, când preşedintele partidului a spus că Victor Ponta are obligaţia să devină preşedintele României. Legat de dezbaterile televizate, candidatul ACL l-a acuzat pe Gabriel Oprea că a semnat documentul prin care pensiile erau reduse, însă este într-o gravă eroare. Atunci când Gabriel Oprea a fost ministru al Apărării, chiar a avut loc o recalculare a pensiilor în favoarea lor, iar recent, ca ministru de Interne, preşedintele UNPR a fost declarat cel mai bun ministru în acest domeniu, din ultimii 15 ani”.

Nicolae Barbu, preşedintele organizaţiei municipale PSD GiurgiuDSC_0433

„Le transmit giurgiuvenilor următorul mesaj, să fie aceiaşi oameni responsabili şi uniţi pentru viitorul lor. Îi îndemn să vină la vot în număr foarte mare pentru că nu trebuie să fie indiferenţi cu ceea ce se va întâmpla în România, în următorii 5 ani, cu cine le va fi preşedinte! Trebuie să facem schimbarea până la capăt. Giurgiuvenii au arătat în 2012, la locale, la parlamentare, acum, în 2014, la europarlamentare că vor acest lucru. Vă aştept la vot!”

Mihăiţă Grigore, preşedinte Partida Romilor „Pro Democraţia” GiurgiuDSC_0428-001

„Partida Romilor Pro Europa a semnat ieri(joi, 13 noiembrie, n.r.) colaborarea între noi şi PSD. Am stabilit ca, şi în turul II, toţi membri să îl susţină pe candidatul Victor Ponta. Este un îndemn, pentru că romii reprezintă populaţia săracă, să voteze doctrina socială pentru a ne fi mai bine! Aştept membrii să vină la vot şi să-l aleagă pe Victor Ponta ca preşedinte!”

 

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

FOTO/VIDEO: Intervențiile pompierilor giurgiuveni, pe timpul și după codul roșu și portocaliu de vreme severă

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune...

More Articles Like This