luni, iunie 17, 2024

Victor PONTA: „După zece ani de ghinion, mai avem zece zile după care scăpăm de regimul Băsescu!”

Must Read

După primul tur al alegerilor prezidențiale, județul Giurgiu s-a clasat pe primul loc, cu 61,3%, în ceea ce privește numărul de voturi obținute de candidatul social-democrat Victor Ponta. De aceea, primul județ vizitat – înainte de lupta finală pentru Cotroceni – de către acesta a fost județul nostru, prilej de întâlnire între primari, simpatizanți cu cel mai bine clasat candidat pentru Președinție. 

DSC_0093Senatorul Niculae Bădălău, președintele organizației județene PSD, declara, la întâlnirea de la Ateneul „Nicolae Bălănescu”:

„Am câștigat o bătălie, mai avem puțin și câștigăm și războiul. Am muncit mult, și, sincer, m-am întristat atunci când am auzit catalogări de genul „putregaiuri” sau „oameni fără valoare” ca fiind votanții lui Victor Ponta. Eu unul sunt mândru că sunt giurgiuvean, că sunt de aici, din sud! Nu cred că mai e nevoie să amintesc faptul că majoritatea proiectelor din Ardeal au adus țara în starea asta. Acum avem maturitatea de a prezenta un proiect bun, în care credem cu adevărat, și în care să ne simțim mândri că suntem giurgiuveni, că suntem români. Eu unul voi lupta până la capăt pentru a recăpăta renumele de județ social-democrat pentru Giurgiu. De aceea, pe 16 noiembrie avem datoria să impunem proiectul Victor Ponta ca fiind cel mai bun pentru noi, pentru copiii și pentru părinții noștri”.

DSC_0116Primarul comunei Gostinu, Dumitru Văcaru, a fost purtătorul de cuvânt al aleșilor locali prezenți în sală:

„Miza campaniei electorale care se va încheia pe data de 15 noiembrie 2014 este una foarte mare. De implicarea și perseverența noastră depinde viitorul acestei țări . Ne vom lupta pentru a îndepărta un sistem care a promovat corupția ,teroarea , nepăsarea față de nevoile țării și ale oamenilor ei , care a distrus imaginea României pe plan extern și a schimbat imaginea țării noastre într-una deplorabilă.

România are nevoie de, și va avea un președinte mândru că este român, puternic, activ  care să unească românii sub egida acelorași idealuri , și care să aducă stabilitatea după care tânjim de o lungă perioadă de timp”.

DSC_0146Un profesor „ghinionist”, Mirela Delea, membru PSD, spunea, în discursul său:

„Am ghinion pentru că, în ciuda meditațiilor pe care le-am făcut, și pentru care am plătit impozit, nu am reușit să îmi cumpăr șase case. Am ghinion pentru că, în ciuda performanțelor obținute în învățământ, nu mă pot mândri că investesc în proprietăți imobiliare; am valori mărunte, ca, de exemplu, investiția în educație. Am vrea să știm și noi metoda de predare a domnului Klaus Iohannis, poate astfel vom reuși să performăm și să ne îmbogățim conturile!”

DSC_0157
Și primarul municipiului, Nicolae Barbu, a ținut să transmită mesajul cetățenilor din municipiu, de susținere pentru Victor Ponta:

„Giurgiuvenii sunt oameni harnici, lucru care v-a determinat să fiți alături de noi la evenimente economice importante pentru urbea noastră. Sunt oameni deciși din punct de vedere politic, și dacă găsesc un exemplu pe care să-l urmeze, o fac fără să pregete. Rezultatele obținute o confirmă; de aceea, vă rugăm să fiți un președinte util, care unește și care aduce liniște. Ne dorim să fiți același om calm, determinat, și să fiți președintele tuturor românilor. Vă garantăm că Giurgiu vă va susține și vă va fi aproape până la capăt”.

DSC_0197De departe, cel mai așteptat moment al zilei a fost discursul candidatului social-democrat, Victor Ponta:

„Dacă unii se regăsesc în categoria ghinioniștilor, eu cred, sincer, că după data de 16 noiembrie, toți vom avea noroc. Am vrut, într-adevăr, să vin aici, pentru că sunteți județul care ocupă primul loc pe țară. Oamenii au avut, și au încredere în mine și în proiectul meu, și nu-i voi dezamăgi. Au fost zece ani grei pentru România, sub regimul Băsescu. Mai sunt doar zece zile. Am avut zece ani de dezbinare, peste zece zile va începe o perioadă de unire. Am avut zece ani în care am avut parte de tăieri ale veniturilor, noi, în doi ani și jumătate de guvernare, am reușit să readucem cât de cât la un nivel acceptabil aceste venituri; am trăit, cu toții, timp de zece ani, cu rușinea unui președinte care, pe unde a mers, nu a făcut decât să facă o imagine urâtă României. Eu, peste zece zile, vreau să vă demonstrez că puteți, atât cei din Giurgiu, cât și cei din alte colțuri ale țării sau ale lumii, că puteți fi mândri că sunteți români, pentru că veți avea un președinte care să prezinte România așa cum e ea. România are nevoie de un președinte al tuturor românilor, dar și de un premier european”.

La nivelul județului, candidatul social-democrat a obținut, în primul tur, 61,3%, în timp ce în municipiu a „scos” 55,27%, dar și în majoritatea comunelor din județ a obținut peste 50 de procente, senatorul Niculae Bădălău amintind de comunele Prundu, Răsuceni, Putineiu sau Clejani, localități în care atât prezența, cât și procentele obținute sunt mult peste medie.

Alături de primarii social-democrați și de simpatizanții PSD Giurgiu, în sala Ateneului „Nicolae Bălănescu” au mai fost prezenți liderii partidelor aflate în coaliție: Cătălin Lupu (UNPR), Constantin Basangiac (PC), Toma Petcu (PLR), dar și deputații Florian Nicolae (PSD) și Daniel Chițoiu (PLR).

Oana CĂLIN

Foto: Cătălina SFETCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

FOTO/VIDEO: Intervențiile pompierilor giurgiuveni, pe timpul și după codul roșu și portocaliu de vreme severă

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune...

More Articles Like This