miercuri, februarie 21, 2024

Victor Ponta: „Domnul Iohannis se adresează lucrurilor, eu mă adresez oamenilor, românilor!”

Must Read

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale Victor Ponta a susţinut marţi, 4 noiembrie, o videoconferinţă cu organizaţiile PSD din ţară. Iată mesajul transmis de el colegilor săi din ţară, dar şi tuturor românilor.

În primul rând, vreau să vă mulţumesc dumneavoastră, dar vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au ieşit la vot, tuturor celor care au votat pentru mine, dar şi celor care au votat pentru alt candidat. Este un rezultat mult mai bun decât ne aşteptam în primul tur, dar în turul al doilea totul porneşte de la egalitate şi trebuie să-i convingem pe toţi cei care ne-au votat în primul tur să vină din nou la vot, pentru că nu e nimic câştigat, trebuie să-i convingem pe cei care au votat cu un alt candidat din cei 12 care nu sunt în turul 2 să fie alături de noi, pentru că noi îi putem reprezenta şi pe alegătorii domnului Călin Popescu-Tăriceanu, şi pe ai domnului Meleşcanu, cei ai domnului Dan Diaconescu, şi ai domnului Vadim Tudor, şi ai tuturor celorlalţi. Din câte ştiu, singurul candidat care nu a intrat în turul 2 şi a anunţat foarte clar că îl sprijină pe domnul Iohannis este domnul Szilágyi, de la PPT, cel care vrea să rupă Transilvania şi să o facă separat de România. De fapt, sprijinul lui nici nu l-aş fi vrut, ca să fiu sincer!

Vreau să mulţumesc locuitorilor din judeţele în care am avut rezultate foarte bune, dar vreau să le mulţumesc, de fapt, tuturor, pentru că vreau să ştiţi un lucru: faţă de 25 mai 2014, deci acum cinci luni, când am obţinut 2100000 de voturi, alaltăieri am obţinut 3800000, deci aproape dublu decât în urmă cu cinci luni. Este extraordinar de mult, aproape dublu faţă de ceea ce am obţinut în urmă cu şase luni, şase luni în care am guvernat ţara şi am guvernat-o bine, dar, sigur, adversarii zic altceva, şi o lună de campanie în care Traian Băsescu, Klaus Iohannis, Monica Macovei n-au făcut altceva decât să ne insulte, să lanseze calomnii despre noi. În aceste condiţii, 3,8 milioane, un milion de voturi în plus faţă de al doilea candidat, este un rezultat bun care, cu siguranţă, ne obligă să câştigăm în turul 2 cu o diferenţă clară, pentru că, stimaţi colegi, vreau să vă rog să mergem până pe 16 să le explicăm tuturor românilor că eu vreau şi pot să fiu un preşedinte legitim, nu care a câştigat la 12 noaptea cu nişte voturi furate la Paris şi nici care are 0,02%, eu vreau să fiu şi putem să fim, într-adevăr, reprezentaţi de un preşedinte legitim.

Cum putem să facem acest lucru? Foarte simplu! În judeţele unde am avut rezultate foarte bune puteţi să convingeţi în continuare oamenii că în turul 2 este important să vină la vot. Alegătorii noştri, oameni care au putut să simtă direct în viaţa lor ce s-a întâmplat cu Traian Băsescu, cu Blaga, cu Iohannis, cu Predoiu, cu Anastase când erau ei la putere şi lucrurile bune pe care le-am făcut noi. Deci, asta înseamnă, cei care sunteţi pe primele locuri, să ştiţi că se poate mai mult(…). De asemenea, vreau să dăm un mesaj foarte clar pentru toţi alegătorii din judeţele în care nu am fost pe primul loc, şi vorbesc de acele judeţe din Transilvania, că proiectul nostru este un proiect pentru toată România şi e un proiect pentru oameni. Domnul Iohannis se adresează lucrurilor, eu mă adresez oamenilor, românilor, domnul Iohannis este un lucru, eu sunt un om, român, ca toţi cei din Transilvania, din Moldova, din Oltenia, din Bucureşti şi vreau să facem o ţară pentru oameni, nu pentru lucruri. Deci, ştiţi foarte bine ceea ce aveţi de făcut în continuare.

Vreau, de asemenea, să vă anunţ că imediat ce reîncepe campania electorală vreau să fiu alături de dumneavoastră într-un tur al unităţii României: o să merg în Moldova, o să merg în Transilvania, o să merg în Banat, în Oltenia, în Dobrogea, în Muntenia, bineînţeles, pentru că vreau să vorbim despre români şi despre România, nu despre lucruri, şi nu vreau să primim din nou ordine din afara ţării, de la PPE şi de la alţi indivizi care şi-au bătut joc de România şi în 2012, cum să trăim în România. Le mulţumim, dar ştim singuri cum este mai bine pentru România şi ordinele lor şi dispreţul pe care-l au faţă de români este un lucru pe care nu-l vom mai accepta.

Vreau să spun foarte clar: toate voturile şi toţi cei care m-au votat au tot respectul meu, tineri, bătrâni, din orice regiune a ţării sau din afara ţării. Am câştigat pentru prima dată la o diferenţă apreciabilă votul românilor din Republica Moldova şi pentru mine asta e o uriaşă onoare şi responsabilitate. Am tot respectul pentru toţi ceilalţi care au votat cu un contracandidat sau pentru cei care nu au vrut să vină la vot. Am luat măsuri foarte clare şi Biroul Electoral Central, probabil, azi le va confirma pentru ca inclusiv acolo unde au fost probleme în diaspora, la Londra, la Paris, absolut toţi românii să poată vota şi am tot respectul pentru toate aceste voturi şi e un lucru extraordinar ca un român, în ţară sau în străinătate, să vrea să-şi voteze preşedintele.

Din aceste puncte de vedere, vreau să vă mulţumesc tuturor, vreau să vă spun că sunt mult mai optimist şi mai încrezător nu doar că o să câştigăm, ci mai ales că o să putem să schimbăm ţara şi putem să oprim cei zece ani. Depinde însă de dumneavoastră, de cei care, sigur, sunteţi echipa mea de campanie, să reuşim să ne atingem acest obiectiv cu o diferenţă care să ne dea legitimitate pentru schimbările pe care vrem să le facem în ţară în perioada imediat următoare, tot ceea ce a fost rău în regimul Băsescu, în regimul Blaga, în regimul Anastase, în regimul Flutur, în regimul Falcă, toţi cei pe care i-aţi văzut, hidoşi, în sediul USL, acolo unde am protestat şi am pus în funcţiune echipa politică cu care am dat jos regimul Băsescu. I-aţi văzut alaltăieri seară acolo, în jurul lui Iohannis, în jurul lucrului pe care ei l-au făcut – domnul Iohannis e un lucru, nu e un om politic – şi sunt absolut convins că pe 16 putem să pornim pe un drum nou pentru România.

Victor Ponta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

PSD: „Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, valoarea record a investiţiilor publice, în 2023”

„Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost anul trecut valoarea record a...

More Articles Like This