luni, iunie 17, 2024

Imaginea României în Europa, îmbunătăţită prin proiecte concrete

Must Read

Cel mai tânăr europarlamentar român, social-democratul Victor Negrescu, s-a aflat marţi, 28 octombrie, în municipiul nostru, întâlnindu-se, mai întâi, cu primarul Nicolae Barbu, iar apoi a participa la o conferinţă de presă.

Cadru universitar, dar provenind şi din mediul de afaceri, Negrescu a reuşit, în doar 3 luni de mandat în Parlamentul European, nu doar să ajungă liderul europarlamentarilor sub 40 de ani, ci are la activ şi o serie de succese privind ţara noastră.

În primul rând, a obţinut un milion de euro pentru un proiect legat de creşterea accesului la serviciile medicale în mediul rural.

„Vom identifica, pentru început, soluţii pentru ca oamenii de la sate să aibă mai uşor acces la serviciile medicale, va fi implementat şi un proiect pilot într-o localitate din România şi sper ca acest domeniu să devină chiar o axă de finanţare cu fonduri europene, în vederea implementării cât mai multor asemenea proiecte”, a spus Negrescu.

De asemenea, tot la iniţiativa sa, a fost depusă, în urmă cu 2 săptămâni, o petiţie semnată de 20.000 de oameni, prin care li se cer celorlalte state membre drepturi egale pentru români- faţă de ceilalţi europeni.

„Am trăit şi eu în străinătate timp de 9 ani şi imaginea României, în special din cauza lui Traian Băsescu, s-a degradat, iar noi vrem să schimbăm acest lucru”, a mai spus europarlamentarul PSD.

Legat de acest subiect, şi social-democratul giurgiuvean, purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a formaţiunii politice, Răzvan Cuc, a amintit faptul că preşedintele are ca principală atribuţie asigurarea unei imagini pozitive a României în străinătate, iar Traian Băsescu, secondat acum de Klaus Iohannis pe care „l-a cooptat Băsescu”, a făcut tocmai pe dos.DSC_0162

Răzvan Cuc a făcut referire inclusiv la afirmaţiile candidatului ACL, Iohannis, potrivit cărora Victor Ponta, dacă va ajunge preşedinte, ar mări taxele şi impozitele.

„Este propusă o idee falsă, aceasta a creşterii impozitelor, ceea ce duce la scăderea atractivităţii investitorilor străini pentru ţara noastră. Numai că cei care sunt acum în PDL(partenerii de alianţă ai PNL în ACL, n.r.), Blaga, Predoiu, au făcut acest lucru, au dus şi TVA-ul de la 19 la 24%(…). Am ajuns într-un punct în care ambiţiile şi disputele politice pot afecta imaginea externă a României, la Bruxelles şi nu numai”, a spus Răzvan Cuc.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de caniculă, astăzi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Giurgiu. În...

More Articles Like This