vineri, aprilie 19, 2024

Consilierul judeţean giurgiuvean Viorel Micică, fără drept de vot

Must Read

În sfârşit, mult aşteptata şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean a avut loc marţi, 21 octombrie.

Înainte de trecere la ordinea de zi, consilierul PLR Ovidiu Andrei a atras atenţia asupra unui fapt ce, în opinia sa şi a majorităţii, ar fi trebuit să fie relatat în plen.

Potrivit lui Andrei, prefectul Lavinia Crişu a trimis conducerii CJ, încă din 17 octombrie, o adresă ce-l vizează pe consilierul PDL Viorel Micică. Acesta s-ar afla, în prezent, în stare de incompatibilitate, pentru că deocamdată Consiliul Local Singureni nu şi-a dat acordul pe un proiect privind plecarea sa din funcţia de consilier al CL respectiv. Prefectul a atacat în instanţa de contencios-administrativ Hotărârea CJ privind numirea lui Micică.

Fără să răspundă la întrebarea de ce nu a anunţat în plen acest fapt, deoarece, dacă hotărârea este în instanţă, practic Micică nu îşi poate exercita funcţia de consilier judeţean, preşedintele CJ, Vasile Mustăţea, a început, ca de fiecare dată, cu acuzaţii la adresa prefectului.

A atras atenţia că Lavinia Crişu ar fi avut dreptul să atace hotărârea în 5 zile de la aprobare şi că au trecut 4 luni şi jumătate de atunci.

Cu toate acestea, secretarul judeţului, Florian Dinu, a explicat că instanţa va decide cine are dreptate, însă, până atunci, actul transmis de Prefectură este cât se poate de oficial şi de pus în aplicare. „Lucrurile sunt foarte clare, nu analizăm temeiul de drept, un act este un act. Nu discutăm dacă Micică este în culpă sau nu, dar starea de incompatibilitate a existat. Prefectul a intervenit pentru a soluţiona această stare de incompatibilitate şi a atacat Hotărârea CJ prin care a fost validat. Domnul Micică nu are calitatea de consilier la momentul de faţă, este suspendat”, a precizat Dinu.

Pe de altă parte, Mustăţea a spus că ar fi trebuit să primească de la Prefectură şi „certificatul de grefă” pentru că, altfel, n-ar avea de unde să ştie dacă Lavinia Crişu chiar s-a adresat instanţei de contencios-administrativ sau nu. Secretarul Dinu a replicat, spunând că nu era nevoie, potrivit legii, ca înştiinţarea să fie însoţită de certificatul cu pricina. Mai apoi, consilierii au atras atenţia că se vorbeşte, totuşi, despre un act al Prefecturii şi nu poate fi pus la îndoială.

Deşi dezbaterile pe subiect au durat câteva zeci de minute, iar „apărătorii” lui Micică au tot încercat să explice că nu e vina lui pentru că cei de la Singureni n-au luat act de demisia sa, până la urmă, Vasile Mustăţea a recunoscut că Viorel Micică nu mai poate vota, până la clarificarea situaţiei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This