sâmbătă, iunie 22, 2024

Câţi tineri giurgiuveni s-au ales măcar cu o speranţă, după Bursa Locurilor de Muncă?

Must Read

153 de agenţi economici chemaţi, 48 sosiţi. 325 de job-uri vacante, un singur angajat pe loc şi 81de tineri chemaţi la interviuri. Acesta este, pe scurt, bilanţul Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, desfăşurate şi la Giurgiu, vineri, 26 septembrie.

Acţiunea a debutat la ora 09.00 în două locuri, simultan, atât la restaurantul Mioriţa, din municipiu, cât şi în oraşul Bolintin Vale, la sediul Primăriei.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Giurgiu anunţă că aceasta actiune este o măsură activă ce presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de muncă.

“Funcţionarii publici din cadrul AJOFM Giurgiu au contactat 153 de agenţi economici. Au participat la bursă 48 de agenţi economici care au oferit 325 de locuri de muncă vacante. Principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă sunt: agricultură, construcţii, industria confecţiilor, industria alimentară, servicii, comerţ, servicii de protecţie şi pază, asigurări”, se arată într-un comunicat al celor de la AJOFM.

Potrivit aceluiaşi document, la bursă au participat 293 de absolvenţi promoţia 2014 şi 42 de persoane aflate în căutarea unui job, din alte categorii.

Au fost preselectate, în vederea susţinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor, 81 de persoane. În ziua bursei, a fost emisă o Dispoziţie de Repartizare, cu încadrare în muncă pe loc, în meseria de agent de pază.

“La această ediţie a bursei pentru absolvenţi au participat şi experţi în cadrul unor proiecte cu finanţare din fonduri UE, în care AJOFM Giurgiu are calitatea de solicitant sau partener, ocazie cu care au fost promovate proiectele, a fost recrutat grupul ţintă şi au fost aplicate chestionare”, au mai anunţat cei de la AJOFM Giurgiu.

Sursa foto: adevarul.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This