joi, decembrie 7, 2023

Bârna din ochiul lor: Iohannis vrea să îşi lanseze candidatura în faţa a 50.000 de oameni

Must Read

Două diferenţe văd eu, în acest moment, între evenimentele de lansare a candidaturilor celor doi prezidenţiabili Victor Ponta şi Klaus Iohhanis: locul de desfăşurare şi numărul de oameni.

ACL-iştii au acuzat că lansarea social-democratului Victor Ponta a fost, de fapt, o manifestaţie de tip „nord-cooreană”, punând asta pe seama faptului că a fost aleasă Arena Naţională ca loc de desfăşurare a acţiunii, pe seama baloanelor, a steguleţelor şi bannerelor, pe urale etc. Au acuzat prezenţa acolo a celor peste 70.000 de oameni, au acuzat chiar că românii ar fi fost plătiţi ca să participe pentru a umple Arena.

Numai că, iată ce-au mai zis ACL-iştii, probabil, ronţăindu-şi unghiile: frate, o acţiune de amploare tot ne trebuie şi nouă, ce dracu’! Ne facem de râs, trebuie să vadă românu’ demonstraţie de forţă, nu glumă! Aşa că, întrucât nu mai puteau alege nici Sala Palatului, că doar o trosni Ponta pe Udrea cu treaba asta, aleg să adune şi ei… 50.000 de persoane, ce-i drept în stradă, în Piaţa Victoriei.

Recapitulăm: Victor Ponta- Arena Naţională, Klaus Iohannis- Piaţa Victoriei, Victor Ponta- 70.000 de oameni, Iohannis- 50.000 de oameni.

Gata cu diferenţele! Asemănări? Mi-e imposibil să cred că liberalii şi democrat-liberalii care vor participa la mitingul lui Klaus nu vor avea bannere, steguleţe, mi-e imposibil să cred că nu vor striga: ACL, ACL, Iohannis preşedinte!, Uraaaa!, Hai, România!

Hai, poate v-aud!

Nu cred asta şi n-o credeţi nici voi, iar ei o vor face, oricum, pentru că au mai făcut-o şi cu alte ocazii şi pentru că n-au crezut o secundă că e vorba de vreo manifestare de tip comunist, pentru că, dacă ar fi aşa, iată, exceptând locul şi… oarecum numărul de oameni, vor participa şi ei la una, mâine.

A, încă o chestie, sunt curioasă, dacă tot aţi acuzat că Bucureştiul a fost paralizat din cauza lansării candidaturii lui Ponta, voi cum o să ajungeţi la locul de întâlnire? Pe unde o să treceţi cu multele autocare pe care, la rândul vostru, vă lăudaţi că le veţi umple(de la Giurgiu, 2.000 de delegaţi sunt aşteptaţi, a declarat vineri, 26 septembrie, secretarul PNL, Marian Măroiu)?

În fine, dacă tot aţi blamat acţiunile de acest gen, de ce nu i-aţi propus lui Iohannis cel-altfel să se lanseze în alt mod?

De exemplu, cuminţel, serios, la o conferinţă de presă, cu cei mai apropiaţi oameni din Alianţă(fără Orban, de preferat), fără bannere, steguleţe, urale, fără o demonstraţie de forţă prin intermediul celor 50.000 de oameni, iubitori de Klaus.

Nu aşa era de maxim bun simţ, după toate cele spuse despre evenimentul lui Victor Ponta?

Aşteptăm să le răspundeţi românilor, mâine, pe scenă, în oricare dintre discursuri!

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. Catalina, ai omis un singur lucru, diferenta este, cum ne-a obisnuit deja alianta populara, tipul discursului care va fi unul neofascist cu zbierete multa saliva si vene umflate pe frunte si probabil un heil Klaus la final…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This