miercuri, mai 1, 2024

FOTO/ APDF Giurgiu: Avansează lucrările la proiectul de interes naţional „DANUBE Reţea de acces la Dunăre- deblocarea circulaţiei în Europa prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiţii economice optime- Port Giurgiu”

Must Read

Lucrările la unul dintre proiectele strategice de nivel naţional, derulat de Administraţia Porturilor Dunării Fluviale(APDF) Giurgiu, sunt în plină desfăşurare. Este vorba despre „DANUBE Reţea de acces la Dunăre- deblocarea circulaţiei în Europa prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiţii economice optime- Port Giurgiu”.

Lucrările aferente acestui proiect constau în modernizarea şi dezvoltarea capacităţii porturilor situate pe reţeaua TEN-T, port Giurgiu.

„În prezent, se lucrează la modernizarea cheurilor de la danele 1 şi 2 ale cu cheu vertical din palplanşe metalice pe o lungime de 400 de metri, precum şi amenajarea platformei betonate cu lăţimea de circa 15,5 metri. Urmează reabilitarea Danelor 5-6 cu cheu pereat din dale prefabricate din beton armat, în lungime totală de 240 de metri. Totodată, pe braţul Smârda şi zona aval a Bazinului Plantelor, se va acţiona la dragarea materialului aluvionar până la cota 2,5 metri, pentru asigurarea condiţiilor de acces pe braţul Smârda şi de staţionare pentru iernatic în bazinul Plantelor(pe zona din aval de braţul Smârda)”, a declarat directorul general al APDF Giurgiu, Marian Măroiu.

Valoarea proiectului este de aproape 141 de milioane de lei iar perioada de execuţie a contractului este de 15 luni.

Foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

PNL face politica pumnului?! Un tânăr social-democrat bătut de un membru al TNL, la Mihăileşti

Caz scandalos, ieri, în oraşul giurgiuvean Mihăileşti. După o acţiune politică organizată în precampanie, un membru al TNL Mihăileşti...

More Articles Like This