joi, aprilie 18, 2024

Deputat Marian Mina: „PSD îi sprijină, în continuare, pe producătorii români şi vine cu o formulă îmbunătăţită privind plafonarea preţurilor la energie”

Must Read

„Am promis, ne ţinem de cuvânt!
PSD îi sprijină, în continuare, pe producătorii români şi vine cu o formulă îmbunătăţită privind plafonarea preţurilor la #energie.
Combatem inflaţia prin reducerea preţurilor, iar costuri mai mici înseamnă produse mai competitive.

Noua formulă, ce se va aplica de la 1 aprilie, prevede prelungirea plafonării preţurilor la energie, până în 2026, consumatorii casnici fiind şi ei în continuare deplin protejaţi:
– Scad plafoanele pentru producătorii și furnizorii de energie, în acord cu evoluția pieței.
– Se ajustează și nivelul compensărilor acordate de stat pentru diferența dintre prețul de achiziție/distribuție și cel plafonat.

Producătorii de gaz, de exemplu, vor putea vinde gazul cu maximum 120 lei/MWh, față de 150 lei/MWh, nivel pe care-l practică în prezent pentru a-și maximiza profiturile, deși piața liberă a scăzut sub acest plafon. Prin urmare, un plafon mai scăzut va duce inevitabil la scăderea prețurilor
În cazul furnizorilor scade plafonul de decontare de la 900 lei/MWh la 700 lei/MWh”- preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This