miercuri, februarie 21, 2024

Peste 40 de tone de deșeuri, oprite în Vama Giurgiu

Must Read

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu – Comisariatul Judeţean Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind transferul a peste 40 de tone de deşeuri (deșeuri metalice și haine și încălțăminte second hand).

În data de  28.11.2023, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat doi cetățeni bulgari, în vârstă de 33, respectiv 42 de ani, la volanul unor ansambluri rutiere, transportând deșeuri metalice, încălțăminte și haine second hand.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu, dar și reprezentanților Autorității Naţionale pentru Protecția Consumatorului.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijloacele de transport se afla cantitatea totală de 41.069 kilograme deșeuri.

          Procedând la verificarea documentelor de însoțire s-a constatat faptul că transporturile nu îndeplineau condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijloacelor de transport pe teritoriul României.

Comunicat Poliţia de Frontieră Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

O femeie a fost rănită, într-un accident petrecut la Mihăileşti

O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs, ieri dimineață, în...

More Articles Like This