joi, decembrie 7, 2023

Deputat Elena Dinu, la Conferinţa „Siguranţa pacienţilor în sistemul de sănătate din România”

Must Read

„Am fost onorată să particip, la sfârşitul săptămânii trecute, la invitaţia Comunităţii Asociaţiilor de Pacienţi CASPA, la conferinţa „Siguranţa pacienţilor în sistemul de sănătate din România”, alături de reprezentanții asociațiilor de pacienți din întreaga țară, reprezentanți ai autorităților din domeniul sănătății, specialiști și lideri din sănătate.
În contextul în care tema din acest an a Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului a fost ,,Implicarea pacienților pentru siguranța lor”, am abordat, în luarea de cuvânt, posibilitatea implicării pacientului în siguranţa sa, în cadrul sistemului de sănătate din România, prin cunoașterea și conștientizarea efectelor benefice ale prevenției.
Le-am propus tuturor să facem un exerciţiu de imaginaţie: cum ar fi să nu mai avem camere de gardă pline de pacienți în sezoanele gripale? Cum ar fi să scădem numărul de cazuri de cancer de col uterin prin simpla vaccinare? Cum ar fi să depistăm bolile grave atunci când sunt în faze incipiente și mai ușor de tratat sau chiar cu potențial de a fi vindecate? Evident, în mintea fiecăruia răspunsul este „ar fi frumos”. Dar de ce „ar fi” și nu „este”?
Dacă ne-am concentra împreună pe această zonă, calitatea vieții pacientului ar fi infinit mai bună, și, cel mai probabil, s-ar simți în siguranță într-un sistem de sănătate coerent, bazat și centrat pe nevoile sale.
Felicitări organizatorilor şi mult succes în activitatea viitoare!”- preşedinte OFSD Giurgiu, deputat dr. Cristina Elena Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This