joi, decembrie 7, 2023

Deputat Elena Dinu: „Numărul copiilor prematuri, în România, de 2,4 ori mai mare decât media europeană”

Must Read

Preşedintele OFSD Giurgiu, deputat dr. Cristina Elena Dinu a participat, ieri, la Palatul Parlamentului, la un eveniment dedicat problemei prematurităţii, în România.

“Anual, peste 20.000 de copii se nasc prematur, reprezentând un procent de 10% din totalul nașterilor.

Fenomenul naşterilor premature plasează România pe ultimul loc în clasamentul țărilor europene, numărul copiilor prematuri înregistrați fiind de 2,4 ori mai mare decât media europeană. Riscul de deces este mai mare în mediul rural decât în mediul urban cu aproape 50% și diferă în funcție de județ.

Decesele infantile intervin preponderent în prima lună de viață, majoritatea la domiciliu, fără asistență medicală.

Copiii născuți prematur sunt vulnerabili și au nevoie de monitorizare si îngrijiri speciale.

Acest eveniment a fost o ocazie de a face cunoscută și de a susține inițiativa Asociației Prematurilor din România și Asociației ABC-ul educației pentru copii – „#Carnetul Prematurului și Nou-Născutului Vulnerabil”

Această iniţiativă va avea un impact semnificativ asupra sănătății copiilor vulnerabili și reprezintă prima etapă din “MISIUNEA VULNERABILII – acțiuni pentru sănătatea si dezvoltarea armonioasă a nou-născuților vulnerabili”, un demers mai amplu pentru intervenție și suport pentru familiile acestor copii, susținut de cele două asociații.

#Carnetul_prematurului este un ghid de monitorizare și intervenție timpurie, menit să ofere sprijin familiilor și sistemului medical pentru a îmbunătăți îngrijirea acestor copii vulnerabili.

Voi colabora și voi sprijini orice demers legislativ care poate îmbunătăți situația copiilor prematuri din România!”, a transmis deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu.

Mai multe fotografii, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This