sâmbătă, iunie 22, 2024

Deputat Marian Mina: „Undă verde pentru proiectul Ministerului Transporturilor privind cumpărarea a 62 de trenuri electrice”

Must Read

„Proiectul Ministerului Transporturilor privind achiziţia a 62 de trenuri electrice noi şi moderne a primit aprobare pentru finanțare europeană din Fondul de Modernizare.

Proiectul se derulează prin Banca Europeană de Investiţii, ceea ce asigură o viteză mare de implementare, iar valoarea acestuia se ridică la 470 de milioane de euro.

Cele 62 de noi trenuri vor circula pe 11 rute majore și vor determina o creștere a frecvenței de călătorie, dar și o reducere semnificativă a emisiilor de bioxid de carbon.

Astfel, alături de investițiile consistente în #infrastructură, această reuşită de excepţie a Ministerului Transporturilor va contribui la îmbunătățirea standardului de călătorie pe calea ferată pentru milioane de călători români, de pe aproape toate rutele majore.

Noul proiect vine să completeze RECORDUL deținut de Ministerul Transporturilor în privința absorbției banilor europeni, dar și în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor asumate, într-un ritm fără precedent, ce a impus, în mai multe rânduri, suplimentarea fondurilor alocate”- preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

A treia zi de cod portocaliu, în județul Giurgiu

Valul de căldură va persista și mâine, iar Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod portocaliu de...

More Articles Like This