joi, decembrie 7, 2023

PSD: Pachetul de măsuri fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament, începutul unei ample reforme

Must Read

Reprezentanţii PSD precizează că pachetul de măsuri fiscal-bugetare pe care premierul Marcel Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament era obligatoriu și reprezintă începutul unei ample reforme, a reașezării statului pe baze mai echitabile. „România are stringentă nevoie de un astfel de demers responsabil și curajos. Sunt în joc nu doar fonduri europene de zeci de miliarde și dezvoltarea țării, ci înseși temeiul funcționării statului, respectiv necesitatea reechilibrării indicatorilor macroeconomici vitali

o        „România nu se mai poate baza doar pe munca celor cinstiți iar pe ceilalți să nu-i deranjeze nimic. România nu-și mai poate permite ca doar cei cu salarii mici să plătească taxe, iar cei cu venituri mari să le tot optimizeze.”

o        Aceasta este chintesența semnificației pachetului de măsuri promovat prin angajarea răspunderii guvernului, asumată fără echivoc de premierul Marcel Ciolacu în fața Parlamentului.

o        Este de neînțeles atitudinea celor care deplâng băncile și marile companii, ignorând realitatea profiturilor gigantice, fără precedent, realizate de acestea, pe seama cetățenilor, în contextul crizelor succesive pe care le-au speculat fără nicio reținere.

o        În proiectul de lege nu este nicio măsură despre austeritate. Totul este despre echitate: 

1)       REDUCE CHELTUIELILE statului pentru a se restabili echitatea între stat și cetățeni.

2)       COMBATE EVAZIUNAE FISCALĂ ȘI DETERMINĂ CREȘTEREA COLECTĂRII, pentru a se înlătura inechitatea dintre cei care plătesc corect taxele și cei care  se sustrag.

3)       SUPRAIMPOZITEAZĂ LUXUL, VICIUL ȘI PROFITUL EXCESIV, pentru mai multă echitate socială între cei cu venituri excepționale și ceilalți cetățeni.

4)       RESTRÂNGE ȘI/SAU ELIMINĂ UNELE FACILITĂȚI, pentru a se reveni la echitate între salariați și între toți contribuabilii”.

Foto: ZF.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This