luni, aprilie 22, 2024

Deputat Marian Mina: „Noi măsuri pentru fermierii români!”

Must Read

„Ministerul Agriculturii a decis alocarea unei subvenţii suplimentare la carburant, de 2 lei pe litru, ce se adaugă celor 1,63 lei/l din subvenția standard.

Sprijinul, unul fără precedent, va ajunge la peste 360.000 de fermieri, cei mai mulţi fiind afectați de importurile de cereale din Ucraina, respectiv la cei care au cultivat cel puțin un hectar de porumb, orz, floarea-soarelui și/sau rapiță, indiferent de forma de organizare. 305 milioane de lei (61,6 milioane de euro) este bugetul alocat, atât din bani europeni – fondul de sprijin în contextul Ucraina – cât și din bugetul național.

În plus, ministrul PSD al Agriculturii a decis extinderea resurselor pentru programul #Tomata. Astfel, bugetul va fi suplimentat cu 65 de milioane de lei pentru a asigura susținerea integrală promisă pentru toți cei 20.088 de solicitanți eligibili înscriși.

Este un număr record de fermieri şi fiecare va primi câte 3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătrați de tomate cultivate în spatii protejate”- preşedinte PSD Giurgiu, deputat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This