joi, decembrie 7, 2023

Deputat Cristina Elena Dinu: „Noi măsuri pentru pacienţii ocologici”

Must Read

„Noi #măsuri care îmbunătăţesc cadrul de sprijin şi tratament al pacienţilor oncologici urmează să intre în vigoare, odată cu adoptarea Ordonanței de modificare a Legii nr. 293/2022, prin care a fost aprobat Planul Naţional de Combatere a Cancerului, dar şi a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, aflată acum în transparenţă decizională.

Printre măsurile incluse în noul act normativ se numără:

#Consultații preventive pentru depistarea precoce a cancerului pentru persoanele peste 40 ani;

– Posibilitatea de suplimentare a sumelor pentru #analizele medicale de laborator, recomandate de medicii de familie persoanelor peste 40 de ani;

– Extinderea pachetului de servicii de bază în regim de #spitalizare de zi pentru depistarea precoce a cancerului.

– Transportul la de la și la domiciliu al pacienților oncologici care nu pot fi transportați cu mijloace convenționale și care urmează #proceduri de radioterapie sau chimioterapie.

– Extinderea pachetului de bază pentru îngrijiri medicale la #domiciliu și pentru dispozitive medicale pentru pacienții oncologici.

– Creșterea accesului pacienților la #medicamentele biosimilare oncologice.

Aceste ajustări legislative, rezultate din activitatea specialiştilor din Comisiile de Oncologie din România, vor face să funcţioneze mai bine Programul Naţional de #Oncologie.

Au fost, astfel, introduse şi alte tipuri de cancer: melanom malign, cancer gastric, cancer hepatic şi, de asemenea, au fost introduse noi prevederi legate de prevenţie”- declaraţie preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina:”NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi investiţii!”

"NU vor creşte taxele şi impozitele, anul viitor, pentru că sunt şi vor fi bani de pensii, salarii şi...

More Articles Like This