joi, aprilie 18, 2024

Deputat Cristina Elena Dinu: „Noi măsuri pentru pacienţii ocologici”

Must Read

„Noi #măsuri care îmbunătăţesc cadrul de sprijin şi tratament al pacienţilor oncologici urmează să intre în vigoare, odată cu adoptarea Ordonanței de modificare a Legii nr. 293/2022, prin care a fost aprobat Planul Naţional de Combatere a Cancerului, dar şi a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, aflată acum în transparenţă decizională.

Printre măsurile incluse în noul act normativ se numără:

#Consultații preventive pentru depistarea precoce a cancerului pentru persoanele peste 40 ani;

– Posibilitatea de suplimentare a sumelor pentru #analizele medicale de laborator, recomandate de medicii de familie persoanelor peste 40 de ani;

– Extinderea pachetului de servicii de bază în regim de #spitalizare de zi pentru depistarea precoce a cancerului.

– Transportul la de la și la domiciliu al pacienților oncologici care nu pot fi transportați cu mijloace convenționale și care urmează #proceduri de radioterapie sau chimioterapie.

– Extinderea pachetului de bază pentru îngrijiri medicale la #domiciliu și pentru dispozitive medicale pentru pacienții oncologici.

– Creșterea accesului pacienților la #medicamentele biosimilare oncologice.

Aceste ajustări legislative, rezultate din activitatea specialiştilor din Comisiile de Oncologie din România, vor face să funcţioneze mai bine Programul Naţional de #Oncologie.

Au fost, astfel, introduse şi alte tipuri de cancer: melanom malign, cancer gastric, cancer hepatic şi, de asemenea, au fost introduse noi prevederi legate de prevenţie”- declaraţie preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de vânt, până diseară

Județul Giurgiu se află sub o atenționare meteorologică tip cod galben de vânt până diseară, la ora 21:00. Astfel,...

More Articles Like This