vineri, martie 24, 2023

Deputat Cristina Elena Dinu: „Toţi românii trebuie să aibă acces la medicamentele de care au nevoie”

Must Read

„Taxa clawback şi politica celui mai mic preţ au reprezentat, de-a lungul anilor, o povară pentru medicamentele generice, ceea ce a condus la #dispariţia de pe piaţă a aproximativ 3.000 de medicamente generice, în ultimii 6 ani.

Pentru că #toţi românii trebuie să aibă acces la #medicamentele de care au nevoie, Ministerul Sănătăţii a decis, după consultări cu producătorii de medicamente generice, să ia trei #măsuri importante care vin în sprijinul pacienţilor:

1) Taxa clawback pentru medicamentele generice se aliniază la 15%, indiferent de proveniență – produse local sau importate;

2) Se indexează cu rata inflației #preţurile celor mai ieftine medicamente, ceea ce va asigura #disponibilitatea lor pe piață;

3) Crește #accesul pacienților la medicamente bio-similare de ultimă generație, ca urmare a modificării contractului cadru – o inițiativă comună a Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”- declaraţie preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu.

1 COMENTARIU

  1. Este o veste îmbucurătoare pentru pacienții români faptul că Ministerul Sănătății a luat măsuri importante pentru a asigura accesul la medicamentele generice și biosimilare de ultimă generație. Taxa clawback și politica prețurilor reduse au fost o povară pentru industria farmaceutică și pentru pacienți, deoarece multe medicamente generice au dispărut de pe piață în ultimii ani. Alinierea taxei clawback la 15%, indiferent de proveniență, ar trebui să ajute la reducerea acestor probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Ce mesaje au transmis deputatul Natalia Intotero şi prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu, la Conferinţa de alegeri a OFSD Giurgiu?

Deputatul Natalia Intotero, prezent la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a OFSD, pe 21 martie, a vorbit despre Legile Educaţiei...

More Articles Like This