vineri, iunie 9, 2023

VAMA GIURGIU: Peste 4,2 milioane de grivne(moneda Ucrainei), ascunse în sistemul de aerisire al unui autocar

Must Read

Polițiștii de frontieră  din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, ascunse, într-un spațiu special amenajat, 4.220.000 grivne (monedă naţională a Ucrainei), echivalentul a 105.000 euro, conform cursului BNR, pentru care șoferul, un cetățean turc, nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Comunitatea Europeană.

În data de 05.02.2023, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, condus de un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani, care efectua curse de transport persoane pe ruta Turcia-Ucraina.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în sistemul de aerisire al autocarului, mai multe pachete care conțineau 74 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 500 grivne și 26 calupuri a câte 100 bancnote cu valoare individuală de 200 grivne, care aparțineau șoferului, un cetățean turc, ce nu a putut prezenta documente justificative privind declarația bancnotelor la intrarea în Uniunea Europeană.

Astfel, colegii noștri au solicitat sprijin lucrătorilor din cadrul Direcției Regionale Vamale București – Biroul Echipe Mobile, care au reținut întreaga sumă de 4.220.000 grivne, echivalentul a 105.000 euro.

Pentru nedeclararea sumei la intrarea în spațiul U.E., conform HG 707/2006 privind Codul Vamal al României, cetățeanul turc a fost amendat cu suma de 5.000 lei.

Comunicat de presă ITPF Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

OPINIE: Dacă eşti prost de mic, când eşti mare doar te joci! Atât de disperaţi sunt unii, că au ajuns să CRITICE organizarea unei...

Cred că au trecut mai bine de 2 luni de când vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera...

More Articles Like This