vineri, iulie 19, 2024

Alexandru Rafila: „67 de spitale din subordinea Ministerului Sănătăţii vor intra în reabilitare”

Must Read

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni la TVR Info că spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii au fost inventariate pentru a intra într-un program de reabilitare.

”Sunt foarte multe spitale publice. Eu a mers foarte mult în ţară, am fost în cel puţin 20-30 de spitale din ţară şi sunt foarte multe locuri unde condiţiile din spitalele publice sunt foarte bune, sunt perfect comparabile cu cele de la spitale privat. Pot să vă dau foarte multe exemple în acest sens şi n-aş vrea să spunem că în România nu s-a întâmplat nimic. Pe de altă parte, având în vedere că în România sunt vreo 400 de spitale publice, o parte dintre ele, mai ales spitalele mici, care sunt în localităţi unde şi lipsa de personal medical este evidentă, unele dintre spitale mici, dar şi spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, nu au fost reabilitate şi pentru prima dată după 30 de ani noi am făcut deja un inventar al celor 67 de spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Să vedem ce investiţii au fost făcute, unde e nevoie în primă instanţă, de investiţii şi avem prevăzut să începem încă din cursul anului 2023 acest program de reabilitare etapizată a spitalelor aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. Au făcut mult mai mult autorităţile locale decât a făcut Ministerul Sănătăţii în ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte instituţiile din subordine şi cred că e timpul să trecem şi la reabilitarea lor, mai ales că aceste instituţii sunt instituţii de excelenţă, cu un personal extraordinar medical”, a declarat Rafila.

Sursă: Ştiri pe Surse, întregul articol AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

Deputat Marian Mina: „850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru agricultura naţională”

"850 de milioane de lei, fonduri suplimentare pentru #agricultura naţională. Guvernul condus de social-democratul Marcel Ciolacu a alocat, astăzi, aceşti...

More Articles Like This