luni, iunie 17, 2024

Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a participat la Health Forumul pe tema abonamentelor medicale

Must Read

„Am participat, astăzi, (24 noiembrie, n.r.) la invitaţia jurnalistei Alessandra Stoicescu, la #Health_Forumul cu tema “Abonamente medicale – impact social şi avantaj pe piaţa muncii”, ce s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

La eveniment au participat ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, ministrul Economiei, Florin Spătaru, secretari de stat, colegi senatori şi deputaţi, dar şi reprezentanţi ai unor reţele sanitare private şi ai angajatorilor.

CLICK pe imagini pentru a le mări

În cuvântul meu am subliniat faptul că #prevenţia este un deziderat pe care îl urmărim în mod constant prin politici publice, campanii de #educare şi informare şi #investiţii masive, însă, de fiecare dată, pare că suntem cu un pas în spate.

Însă, studii recente au arătat că persoanele care au un #abonament de sănătate ajung de 2,5 ori mai des la medic decât cele fără abonament. Majoritatea acestor vizite, respectiv 71%, vizează analize periodice sau, mai bine spus, o formă de #prevenţie. Putem spune, aşadar, fără să greşim că abonamentele de sănătate au un rol #important în prevenţie, ele fiind deductibile atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

Integrarea abonamentelor de sănătate în complexitatea întregului #sistem poate fi subiectul unor dezbateri pentru viitoare politici publice, dacă acestea răspund unor #nevoi clare ale populaţiei, pentru că politicile publice trebuie să fie suple şi adaptate #cetăţenilor„- declaraţie preşedinte OFSD Giurgiu, deputat Cristina Elena Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

ISU Giurgiu: Cod galben de caniculă, astăzi şi mâine

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă, valabil astăzi și mâine, în județul Giurgiu. În...

More Articles Like This