sâmbătă, decembrie 2, 2023

GIURGIU: S-a dat drept poliţist de frontieră, dar l-au prins adevăraţii oameni ai legii

Must Read

Un bărbat de 41 de ani din municipiul Giurgiu a fost arestat pentru 30 de zile, după ce s-a dat drept poliţist de frontieră şi le cerea bani şoferilor, în zona Vămii Giurgiu.

El a fost reclamat de către un cetăţean moldovean căruia i-a cerut 2.600 de lei ca să nu-l „amendeze” pentru că a parcat neregulamentar.

Iată comunicatul IPJ Giurgiu, în acest caz:

„La data de 22 noiembrie a.c., ora 18.50, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cetățean moldovean, cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o stație peco, din zona Vămii Giurgiu, un alt bărbat care i-ar fi prezentat o legitimație de poliție, i-ar fi solicitat o sumă de bani, pentru a nu fi sancționat.

În temeiul sesizării, la fața locului s-a deplasat echipa operativă, care a identificat apelantul, din primele cercetări reieșind faptul că un bărbat, îmbrăcat cu un palton negru, care deținea în mână o stație de emisie-recepție, i-ar fi solicitat 2.600 de lei, pentru a nu fi sancționat contravențional, pentru oprire neregulamentară.

De asemenea, bărbatul i-ar fi prezentat apelantului o legitimație de poliție, recomandându-se ca fiind polițist de frontieră.

În urma solicitării sumei de bani, apelantul i-ar fi înmânat acestuia 730 de lei, după care a sesizat Poliția.

În scurt timp, polițiștii au depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, ca fiind un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Giurgiu.

Asupra acestuia, au fost descoperiți 825 de lei, 300 de dolari și 160 de euro.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, bărbatul în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar astăzi, 23 noiembrie, instanța de judecată a dispus față de acesta, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

GALERIE FOTO: Cum a fost la Giurgiu, de Ziua Naţională? VEZI AICI!

Sute de giurgiuveni din municipiu au sărbătorit împreună, azi, Ziua Naţională a României. Manifestările de 1 Decembrie au debutat...

More Articles Like This