sâmbătă, iunie 15, 2024

Nicolae Barbu, despre plecarea lui din PSD: „La vremea aceea, Giurgiu era sub conducerea lui Bădălău care avea o dorinţă personală- să-şi rezolve problemele în PSD, folosindu-se de organizaţia judeţeană”

Must Read

Fost primar al municipiului Giurgiu Nicolae Barbu a susţinut marţi, 18 octombrie, o conferinţă de presă în care a anunţat că şi-a dat demisia din Pro România. El a precizat, însă, că nu iese din politică şi că îşi doreşte să susţină un viitor candidat la Primărie, „tânăr şi cu experienţă în administraţie, în politică, dar şi în afaceri”. Barbu nu a exclus nici că ar putea susţine inclusiv un candidat al PSD, nici că nu se va mai înscrie în vreun partid şi a spus că aşteaptă „oferte”. Pe de altă parte, a negat zvonurile potrivit cărora ar vrea să revină în PSD Giurgiu alături de Niculae Bădălău şi a declarat, o dată în plus, că nu şi-a dorit niciodată să preia conducerea organizaţiei judeţene menţionate.

În acest context, Nicolae Barbu a amintit că tocmai din cauza lui Niculae Bădălău a plecat din PSD Giurgiu şi că, astfel, a candidat în 2020 pentru un nou mandat de primar din partea Pro România.

„La vremea respectivă, (Giurgiu, n.r.) era un oraş sub conducerea politică a lui Niculae Bădălău(preşedinte al PSD Giurgiu, atunci, n.r.), era încă sub acea dorinţă a lui doar personală de a-şi rezolva problemele în PSD, folosind o organizaţie judeţeană. Acea rupere s-a produs din interior. Nu e corect şi nu e normal, dar aşa este în politică, atunci când vrei să schimbi pe cineva şi nu ai alte pârghii de a-l schimba sau(să-l faci, n.r.) să plece, nu se poate face o tranziţie liniştită, ci doar prin ruperea sau dezmembrarea acelei organizaţii. Acum, îmi dă dreptate şi Marian Mina când spun că dacă PSD câştiga la vremea respectivă şi Primăria şi Consiliul Judeţean, acum poate Niculae Bădălău avea mai multe şanse să revină, reprezentând o filială care ar fi câştigat tot!”, a declarat Nicolae Barbu.

De asemenea, întrebat dacă are vreun regret că a plecat din PSD, Barbu a fost categoric: „Privind în urmă, după 2 ani, nu am niciun regret, decizia am luat-o în cunoştinţă de cauză. Nu am vrut să mai stau încă 4 ani într-o construcţie politică ce era contrară total municipiului Giurgiu. Am spus-o tuturor cu mare tristeţe, Primăria municipiului Giurgiu, când PSD era la guvernare, nu a primit decât un proiect pe PNDL 2, fără niciun PNDL 1”, a declarat fostul primar.

Nicolae Barbu a povestit că, aflat în vizită la Târgovişte, a vorbit pe acest subiect cu primarul social-democrat de acolo care i-a spus că municipiul respectiv are 42 de proiecte finanţate prin PNDL 2.

„I-am spus, voi aveţi 42 şi noi doar unul, că nu mi-a dat Bădălău. Primarul din Târgovişte a zis, păi noi pe PNDL 1 am avut 61. Bani de la guvern. Mie mi-a zis Nae(Niculae Bădălău, n.r.) că PNDL 1 e doar pentru mediul rural, că municipiul are bani şi am tăcut, n-am vrut să forţez. Când a fost vorba despre PNDL 2, am scos cele două tronsoane din Ramadan. Când mă sună(Bădălău, n.r.), îmi spune, avem o problemă, nu-ţi aprobă ăştia de la centru niciun proiect”, a spus Barbu care a amintit că a ameninţat, atunci, că dacă nu îi sunt aprobate proiectele va pleca din PSD.

Au aprobat unul. Atât. Despre ce vorbim? Să-l mai văd din nou acum(pe Niculae Bădălău, n.r.) că vine să pună la mezat municipiul pentru nişte comune? Au făcut şi pe câmp asfalt şi noi făceam cu banii primăriei drumuri”, a mai declarat fostul primar Nicolae Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

FOTO/VIDEO: Intervențiile pompierilor giurgiuveni, pe timpul și după codul roșu și portocaliu de vreme severă

În urma fenomenelor meteo periculoase care s-au înregistrat, în această noapte, în municipiul Giurgiu și în mai multe comune...

More Articles Like This