miercuri, februarie 21, 2024

Ne vin alte zeci de milioane de doze de vaccin, comandate de USR. PSD cere Parchetului European să investigheze achiziţiile

Must Read

Ţara noastră va plăti peste 1 miliard de euro pentru zeci de milioane de doze de vaccin anti-COVID care trebuie să ne fie livrate până la sfârşitul anului.

Potrivit presei centrale, România urmează să mai primească, anul acesta, 20 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID 19, în valoare totală de peste 1 miliard de euro. Aceasta, „graţie” foştilor miniştrii USR ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

DETALII: https://www.mediafax.ro/social/romania-va-plati-peste-1-miliard-de-euro-pe-zeci-de-milioane-de-doze-de-vaccin-impotriva-covid-21242106

PSD: „Parchetul European trebuie să investigheze și achiziția de vaccinuri COVID-19 din România, gestionată de miniștrii USR”

PSD a transmis recent un comunicat de presă prin care transmite:

„Anunțul Parchetului European (EPPO), care a confirmat că are în curs de desfășurare o investigație cu privire la achiziția de vaccinuri COVID-19 în Uniunea Europeană, era unul așteptat. PSD susține însă că, pe lângă cercetarea circumstanțelor în care s-a negociat și s-a încheiat contractul cadru la nivelul Comisiei Europene, o parte consistentă a anchetei trebuie să vizeze motivele care au stat în spatele deciziei miniștrilor USR de a achiziționa o cantitate uriașă de vaccinuri în 2021. Deciziile sunt de neînțeles în condițiile în care la acel moment România avea deja comenzi ferme pentru un număr de doze ce acoperea vaccinarea de două ori, cu schema completă, a întregii populații eligibile din România.

Sperăm ca Parchetul European să cerceteze dacă această achiziție aberantă, care a provocat un prejudiciu de 1 miliard de euro pentru bugetul României, are sau nu în spate alte motivații decât cele legate de sănătatea publică.

Nici până la această oră, reprezentanții USR din Guvern, Dan Barna, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, alături de fostul premier Florin Cîțu, nu au putut să dea explicații pertinente care să justifice această achiziție, realizată în condiții complet dezavantajoase pentru țara noastră.

La acea dată existau deja informații legate de faptul că populația României manifestă o reținere mai mare la vaccinarea COVID față de restul Europei și nu se discuta nici despre dozele booster, nici despre vaccinarea copiilor și adolescenților sub 18 ani, ceea ce face și mai suspectă achiziția supradimensionată de vaccinuri COVID. Mai mult, la acea dată România încă avea posibilitatea să refuze intrarea într-un nou contract”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Articole

PSD: „Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, valoarea record a investiţiilor publice, în 2023”

„Faptele vorbesc! 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost anul trecut valoarea record a...

More Articles Like This